vårstädning

med en utvilad själ (läs: jakob) & en litet sliten & bakfull själ (läs: linn) blev gårdagen fulländad! humorn låg på väldigt låg nivå - precis som den ska - och det städades för fulla muggar.
vi städade undan på vår uteplats (som jag lovade farmor att jag skulle göra efter att hon varit på besök i november!) och fan så det röjdes. nedan finns bildbevis. visst blev det fint?



före                                                 efter

var även iväg & storhandlade. det hela slutade med att jag vaknade upp med träningsverk i axlarna. firade även med fin & stormiddag igår. det var gott efter allt slit.


nip slipp

när helgen väl stod vid dörrkarmen kunde jag inte hålla mig. julias kusin & en vän till henne var här och det utgång var planerad. varför skulle jag sitta hemma & vara osocial då? sån är inte jag.
en flaska rött senare & fullt hus här hemma begav vi oss till gamla stan & huset. i ett par timmar förlorade vi oss själva & skakade rumpa. trångt & svettig men fan så bra!

på lördagsmorgonen fann jag mig en femtiolapp & senare under kvällen hade jag ännu en femtiolapp i mina ägor tack vare dricks. så, ser man det på så sätt hade jag ju faktiskt inte spenderat så mycket pengar på att gå ut. hela inträdet fick jag tillbaka. så, BUDGET var det.

skulle till & fika med jessica på lördagen innan det var dags för arbete, men det blev inställt. hon hade kusiner över på besök & skulle inte hinna. vi får ta det en annan gång. nu i helgen kanske? eller någon dag i veckan.

dolores it is!

tack kerstin för ditt fina tips.
deora, nu får du ta och välkomna dolores in i familjen!

hjärtligt välkommen! you'll be loved. i promise.

dag fem - billig

jag jobbade endast 8:15-13:30 igår och därav medtog jag ingen lunch till jobbet. något jag däremot gjorde var att titta förbi linn på jobbet och insåg att jag hade en tia på mig. köpte mig en cheese men på det fick jag även en QP cheese! så, en hel lunch för tio kronor är rätt värt ändå ist för att åka hem och koka ihop något.
så, visst, jag spenderade pengar men i slutändan blev det ju bättre rent ekonomiskt. säger vi.

dop

jag har, sedan jag skaffade mig min macbook, inlett ritualen att döpa mina elektronik ägor.
min macbook heter deora och nu behöver ju även min iPhone ha ett namn. and I need help coming up with something good.

jag bestämde mig halvt om halvt för fet doris i förrgår men jag vet inte riktigt.
har fler förslag så som dharma & deisy.

vad tycker ni?

uppbokad

till min sorg blev det inga hemgräddade våfflor igår men en middag beståendes av tre munkar & två glas rött stod däremot till min glädje!

idag jobbar jag till 13:30, likaså imorn. skönt att veta hur & vart jag jobbar veckan ut. dessutom ska jag jobba kväll på lördag med elin. SÅ JÄVLA BRA! då kan jag verkligen inte gå ut & därmed spendera pengar. jag har en riktig anledning och det känns bra. I NEED THE MONEY, som sagt..

COLT veckan ut

i måndags blev jag uppringd och ombedd att hoppa in på Colt och här sitter jag fortfarande. ska bli så att jag jobbar här hela veckan ut. grejen är den att hon som jag jobbar ist för kanske kommer att bli sjukskriven en tid framöver och då är det väl tänkt att jag ska vara här in her place. men.. tjänsten är bara 50% och jag vill ju komma upp i fler timmar som sagt.
visst, jag trivs här men mer timmar värderar jag mer.

mer timmar genererar mer pengar - exactly what I need!

dag fyra - investering

gårdagen var väl inte helt riktigt bra ur budget-synpunkt men jag ser det som en invistering. jag har den enkla bortförklaringen att jag måste kunna få röra mig fritt vad gäller samtal. jag har ingen hemtelefon (där man kan få till riktigt bra minutpris) och bara en mobiltelefon men efter iPhone inköpet har jag nu two-in-one!
jag fick ett riktigt låg minutpris (jämförelsevis med halebop) och det är väl den största anledningen till att jag tecknade nytt abonnemang. visst, jag blir uppbunden i 24 månader, men det tar jag mig råd. jag får ju ffs en ny telefon på köpet, en som jag suktat och trånat efter en längre tid. och en som garanterat platsar i min i övrigt apple-kollektion.

fars ord var väl det som fick mig att köra på det:
- unna dig!

han ansåg att jag gjort så bra ifrån mig nu under tiden sen jag flyttade hem ifrån så jag kunde allt passa på att unna mig. och det gjorde jag!


idag är det våffeldagen
och efter att ha läst en artikel på DN om ställen som serverar våfflor idag känner jag mig riktigt sugen att ta tur ut. men icke sa nicke. gårdagen blev allt för dyr. får se om jag har alla ingredienser hemma så jag kan göra mig mina egna våfflor. never happened before!



dag tre - iPhone

oh no! var in på telenor idag & kollade på en iPhone. shit vad det kittlar i fingrarna! sitter här nu och jämför telenors respektive halebops abonnemang till iPhone.

jag resonerar såhär: jag behöver ett nytt abonnemang då jag känner mig väldigt restricted vad gäller de samtal jag gör. visst, jag klarar mig på en telefonräkning på endast 200 kr i månaden men då ringer jag inte för så mycket som jag skulle vilja, och känner att jag behöver.
de flesta av mina vänner, iaf hemma i skogen, har halebop och därav ringer jag gratis. men när det sen gäller samtal som rör sig kring stockholm existerar inte halebop och därav inte gratis samtal. känns som om jag börjar "växa ifrån halebop" nu.

oavsett om jag väljer telenor eller halebop kommer telefonräkningen hamna på kring 500 lappen.

fördelen med halebop blir den att jag ringer gratis inom halebop men till alla andra nät för 0.66 kr/min. samt att jag sms:ar gratis.

fördelen med telenor är att jag får en pott på 299 kr att både sms:a & ringa för där minutpriset är 0.29 och ett sms för 0.29 kr (enligt hon inne på affären, men enligt hemsidan 0.69 kr/sms)


men å andra sidan känns det förjävligt att binda upp sig två år framöver, oavsett vilket abonnemang jag väljer.
om jag väljer.

dag två

på väg till bussen igår efter jobbet på foresta gick jag, elin & viktor förbi statoil en sväng. på grund av min sargade kropp övervägde jag ett par inköp (hade trots allt en femtiolapp påm mig) men höll på mig hårt. viktor ska ju även han leva budget så jag sa till honom - nej, viktor. nu lever vi budget. sagt & gjort.

nu ska jag ta mig fan härda. det ska vara tufft ibland (jävla i-landsproblem), annars uppskattar man inte vardagen lika väl. klyschigt.

mätt för en månad framöver

igår jobbade jag & slet konstant mellan 19.00-01.30. det var inte många minuters vila ska jag tala om!
mingel på 700 pers blev mingel på omkring 400 kanske och jag säger det: DET RÄCKTE! det var "efterfest" för folk som hade varit på premiären för nya Kenny Starfighter så det var en hel att göra. men gästerna verkade ju trivas iaf och det är ju alltid ett plus!

hur som helst så kom jag till foresta vid halv sex tiden och var DÖ HUNGRIG! fick reda på att det inte fanns någon personalmat färdig så det var bara till att hugga in i ett par mackor. tack & lov för bröd o vatten!
när vi väl började jobba hade jag konstant något jag smackade på känns det som. jag gick nog upp ett par kilo, men det klagar jag inte på. och gott var det.
fick i mig en hel del chips, vanilj pannacotta, räkor, kyckling, nötter, mackor, müsli m. mjölk, VATTEN! ja, you name it - allt.

mina fötter värkte en hel del efter all springades fram & tillbaka. var iväg med glaskross en hel del, så pass mycket att jag & sofie vägrade åka ner till ettan mer. och sen att jag tvungen att stå ute i kylan (kyla = tre-jävla-minus!) gjorde inte saken bättre. det räckte inte med att mina fötter skulle gå av, utan hela jag måste lida. varenda liten ven var stelfrusen i mig.
jag vill så desperat komma hem när jag klev av bussen så jag bokstavligt talat sprang hela vägen hem. en promenad på ca. 15 minuter tog nu 6! direkt innanför dörren vid tresnåret droppade jag av klädesplagg efter klädesplagg och dog i sängen. oerhört uppskattat. jag ska nog dö lite mer när jag kommer hem från jobbet idag.

trodde jag ja

fick ett sms från restaurangchefen på foresta som sa att jag inte behövde komma in till sex utan att det räckte att jag kom in klockan sju.. då blev jag lite bitter.
vad skulle jag göra mellan två och sju liksom? visst, jag kunde åka hem och äta eller nå, men jag tänker fan äta på jobbet! det ingår ju. måste spara in på allt nu. även mat.

men som tur är ville min kollega här på jobbet idag byta pass med mig så jag får jobba till fem (mer timmar att räkna in!) så då kan jag åka direkt till foresta efter att jag slutar här. sätta mig ner och äta tänker jag göra när jag kommer dit också, banne mig! hinner till och med stryka skjortan innan det blir till att jobba. jippi!

fick även besked om att jag ska vara här till på onsdag. så imorn & onsdag börjar jag inte förrän klockan tio och slutar två. det vill säga om inte lina, min kollega, vill byta pass. fast imorgon skulle det vara skönt att börja klockan tio med tanke på att jag troligtvis inte kommer komma hem runt en två inatt. ett om jag har tur, men det tror jag inte kommer hända..

och ingen lunch får jag heller! tänker absolut inte lägga ut pengar på att äta lunch ute. tok heller. som tur är finns här fruktkorg - har redan tagit en banan & ett päron. blir till att stuffa i mig hela korgen kanske för att överleva?

det ser ut att bli en bra dag

vaknade strax innan halv sju. klev upp & ställde mig i duschen. åt frukost. klockan började närma sig kvart över sju och än hade de inte ringt i mig. såg alla mina skor stå i hallen, de flesta svarta. började rengöra mina kängor först och sen ett par lite högre vagabond. smorde sen in dem med sko kräm. när jag var klar & jag gick för att tvätta mig i badrummet snubblade jag även över mina "fin" vagabond. inget samtal hade kommit så jag började rengöra även dem & smorde in så klart. än en gång gick jag för att tvätta mig och insåg att jag helt & hållet hade glömt bort ett par till högre, fast med spänne. tvättade av mig själv först sen åter in i köket, med skorna. gjorde rent dem & smorde in dem.
så nu står alla där inne i köket, och väntar att jag ska putsa upp dem. tänkte ta & diska först så det får dra in sig lite.

under allt mitt tvättande & putsande av skor fick jag ett samtal. farade för att jag måste stanna upp processen återgå till den under morgondagen men så slutade det inte. det hela utspelade sig på så vis att jag ska börja jobba klockan tio. till två! ja, två! helt jävla toppen för då hinner jag åka till foresta till tre. vilket innebär mer cash! är ju uppskriven til 24.00 på schemat & hade sagt att jag inte kunde komma förrän sex (antog att jag skulle jobba till fem) men nu jävlar kommer jag mer än gärna klockan tre!

this is going to be a good day, yes indeed. ser fram emot att få arbeta ikväll. träffa alla man inte sett på länge. eller, spenderat tid med en lite längre tid. och med mingel på 700 personer blir det nog en hel del att göra! :)

nej, diska var det. och under tiden ska jag njuta till tonerna av jenny wilson tror jag. och lite the ting tings. och sneaky sound system!

ett ord

det SNÖAR!

dag ett

hade min första budgetdag idag, och hittills har den varit bra. tog mig en långpromenad in till stan för att rensa tankarna lite och tänka igenom vad det är jag egentligen gör. en hel månad.

det sviktade lite när jag insåg att linn hade ljugit för mig. hon sa att hon skulle komma med bussen halv tre. halv tre står jag på station och väntar på henne. och ingen buss där. inget om bussen ankomst står på skärmen heller. då blev jag lite less och insåg att jag måste vänta, med andra ord: inte göra något och då finns det tid för mycket suktande. övervägde därför om jag skulle inhandla en smoothie (hade ju trots allt gått nästan en mil!) för att ha något att göra under väntanstider.
men nej, där stod jag emot. inget inhandlande här. budget var det ju..

det kommer bli tufft det här känner jag. ska faktiskt åka och sola ikväll med linn. men det hade vi lovat varandra att vi skulle göra en gång i veckan framöver, innan jag bestämde mig för att leva budget. dessutom tar jag pengar från min spargris (pengar jag annars inte har räknat in i min budget) så, ingen större skada skedd va?
linn reaktion när jag föreslog att vi skulle sola var ju att direkt klanka ner på mig. skratta åt mig. "skulle inte vi leva budget?!"
- jo, vi ska. på vårat sätt.

update: var nästan så att jag köpte en glass efter soltamej! men nej, jag bestämde mig att det inte var värt. dessutom blir man ju tjock av glass! haha. köpte saker jag var i behov av ist, så som; smör, fiber havregryn & EKOLOGISKA russin!

BUDGET!

jag har kommit till insikt. jag har inte samma pengar att röra mig med längre. förr hade jag ett rätt så välbetalt jobb + ett extra jobb där jag jobbade någorlunda mycket per månad.

nu ser min situation ut sådan att jag jobbar 75%, med en lägre lön, utan något vidare extra jobb. på foresta jobbade jag förra månaden tre pass vilket kommer generera ca. 900 extra i bössan. förr kunde jag räkna med åtminstone 3000 extra, not any more! (för tillfället lever jag på min SPARkonto där jag alltid, alltid haft pengar. efter denna månad kommer de vara slut! HOW THE HELL SHOULD I SURVIVE THEN?!)

så min plan lyder...

- no more shopping! det har verkligen gått överstyr. under tiden jag var arbetslös shoppade jag konstant. & då försvann pengar. nu överdriver jag, men saker köptes, det gjordes det.
- VIT månad ska jag ha. började denna helg. ingen alkohol intogs överhuvudtaget! & framöver ska jag inte ut på krogen (om man inte någon annan står för notan vill säga *hihi*). utan det blir till att ha bänka sig framför tvn direkt efter jobbet & inte gå därifrån förran söndag kväll. ett måste är såklart TV4. bäst jag börjar plugga in tv-tablån, programledare, debatter etc. så jag kan göra mitt bästa på att svara på samtal. oj, vilket jobb det kommer bli. en massa robinson kommer det absolut bli.
- dra ner på fikand/ätandet ute. igår, när emelie var här, hade jag bestämt att vi skulle äta på vurma, på kungsholmen (finns även i vasastan & på söder), då jag snubblade över deras hemsida & insåg att de hade enormt fräscha mackor. dessutom har de blivit döpta till bl.a. ragata, pingla, fräsching, snyggve etc. lite festligt! hur som helst kom vi till fiket & det var fullt med folk! det gick knappt att stå i kö. himla trist då jag såg fram emot min "sista" måltid ute - jag kan säga så mycket som att det slutade med en lunch på 7eleven! SÅ NO MORE FIKA!


sen har jag väl inte planerat så mycket mer. men tufft kommer det bli! jävlar anamma ja!

finbesöket åker hem

har haft emelie här sen igår kväll och det har varit fruktansvärt MYS!
igår åt vi en ben & jerrys half baked och sug min balle vad god den var! nästan så att jag ska köpa en och äta ikväll i min ensamhet. i min ensamhet då jag troligtvis kommer tvätta all tvätt. för jag har ju tvätt tid ikväll och inte så mycket mer inplanerat då emelies vistelse kommer avslutas redan ikväll, tråkigt nog.

idag har vi varit på lägenhetsvisning av en femma i axelsberg. GE MIG! men trolligtvis kommer vi knappast få den. tre ungdommar vs. en barnfamilj.. hm, vem tror ni får den?
men den var som sagt fin. bra planlösning, nära vattnet, fjärdevåningen.. ja, behöver jag säga mer? jo, TB!

nej, ta och mysa lite med emelie innan vi ska in till centralen igen för ett farväl....

p.s. frida!

frida (annos vän), vad gäller texten så beror det helt på vad man har för sorts internetläsare tror jag. i vissa fall så har jag också beklagat mig över hur liten texten är men nu, på jobbdatorn, är det normalstor. likaså hemma.

så, kanske dags att uppdatera internetläsaren? ;) haha. nej, inte vet jag.
förslagsvis kan du ju kopiera texten och klistra in den i ett word-dokument men det låter ju bara hemskt jobbigt!
:D

idag: problemlösare

idag var jag uppbokad på LRF Media och hittills har jag löst två "problem/fall".

en äldre man hade beställt ett båttest men som slutade mitt i en mening. rnigde runt lite och fick fram rätt person som han skulle vända sig till.
ingen direkt världslig lösningen men jag skrev ett fint litet mail till herren i fråga som jag tyckte var fint utformat. lite plus i kanten.

sen var det även en dam som ville beställa tre nummer av Allt om Kök & Bad. jag började med att leta i lagret (där de vanligtvis finns) men fann inge. it's a bit tricky nu så att säga då alla redaktioner håller på att flytta och därav packar ned alla gamla ex. av tidigare nummer.
hur som helst sa jag att jag skulle göra mitt bästa för att leta fram de nummer hon sökte och vad gjorde inte herrn då?
- jo, han hittade dem! alldeles intill repan stod lådorna!
så nu har jag precis frankerat dem (ja, på lunchen) och gjorde dem klara för budning!


i am so good.
dessutom har jag fixat konto på lastfm.se så jag kan lyssna på bra radio. förmiddagen har haft tonerna depeche mode & anna ternheim. me like.


update: letade just upp en besöksadress på hitta.se för att vägleda en moderedaktör. det var ju himla snällt av mig.

a bit perplexed

förbannat med olevererade elräkningar säger jag bara.
trist.

lunch ute

idag fick jag väldigt trevligt lunchsällskap då barås & kristian var ner över dagen. de var här för att fixa & trixa till deras norge-flytt, med exakt vad vet jag inte riktigt dock.
mötte upp dem strax innan tolv då vi gick och käkade billig & bra kebab (budget!) på sveavägen. som en följd av detta tog vi oss även råd med en fika. det slutade faktiskt med att vi hamnade på ett fik på balettakademin (ärendet de hade att uträtta låg alldeles intill). där sändes dem dansträningar live och det var ju intressant.

och tro på fan - det snöade när vi gick till fiket! hade valt, än en gång, min vårjacka idag och det var fan, som igår, inte lyckat. jag frös som en liten näbbmus, idag igen.. no fun at all.
men det goda sällskapet vägde iofs upp en frusen liten jakob så det gör inte så mycket. inte ofta man träffar på de små liven precis. no need to complain then, right?

no more STS aupair

yes, det är sant. de ringde från USA igår och sa att de skulle cancel my application since its been active for one year.
those are the rules.. hon välkomnade mig dock att söka om för det som var the main reason for the cancellation var "medical history" och "police report"

får se vad som händer. just nu känner jag inte riktigt att jag vill lägga ut två tusen, om de nu ber mig betala "application fee" också, för något jag inte vill.
JAG SKULLE HA FÅTT EN FAMILJ I OKTOBER SÅ HADE DET HÄR ALDRIG HÄNT! fast å andra sidan trivs jag väldigt bra med allt som hänt i mitt liv sen oktober. oh ja.


vad fan klagar jag för.


GOSH, vad härligt!

äntligen, äntligen, ÄNTLIGEN kan man säga att våren är här!
om än lite för kallt för att inviga vårjackan som jag gjorde idag. men å andra sidan gör det inget för jag kände mig så glad. solen sken, jag hade sovmorgon, en inbokad klipptid och en härlig frukost att se fram emot!

strax efter tio åkte jag till medis för att klippa mig. kom innan salongen öppnat så strosade ner längs nytorgsgatan, svängde vid skåne och gick tillbaka längs borgmästarn. en härlig lite promenad som jag efter att ha gått förbi alla 7 eleven kom på att "oj, just ja, kanske skulle ha i mig något senare under dagen också!". typiskt så fanns inget litet krypin som hade något mer än dricka & godis - jag som letade en smoothie? en yoghurt? en risifrutti?

anyways.. jag klippte mig (och blev fin), åkte till gamla stan (där jag även inhandlade en risifrutti), gick in mot stan (fotade lite) och tog en kaffe på donken innan min färd avslutades med tb till östermalm där jag nu befinner mig.

ikväll vet jag inte vad som står att finna bakom hörnet. linn åker hem till skogarna. julia ser man knappt skymten av. borde boka in den där middagen med jessica till imorn kanske? vore helt toppen isf!
nej, tränas ska här göras ikväll. LÄNGE OCH HÅRT! här ska slitas.



oj, sådant orienternigsinlägg det blev.

produktiv dag!

här ska minsann det hinnas med! imorse fuskade jag inte, utan var uppe med tuppen vid tjugo i sju för att hinna slänga i mig frukost innan ett potentiellt phonecall come.
än har phonecallet kommit utan jag står för tillfället och diskar. sen ska här städas och sen, sen ska jag träffa SANNA! fan i mig om de ringer in mig på jobb nu ;)

åh så bra dag det ska bli. tänkte hinna med att träna också, men det får bli i em.
ska nog nästa ta och boka klipptid också tror jag. nu är det så illa att jag i morse måste platta håret för att få det någorlunda friserat. vill inte ha en boll på huvudet precis.

TV4 - HERE I COME!

fick ett mycket glatt besked nyss - jag ska jobba på tv4!
hr-chefen där som jag var på intervju med gillade mig så mycket så jag ska få komma på upplärning där inom en månad! WOHO! jag är så freaking pleased with myself!

för det första så har de på tv4 kravet att man ska ha varit anställd hos min arbetsgivare (bemanningsföretaget) 4-6 månader och att man ska ha god erfarenhet & kunskap.
jag säger så här: jag hade jobbat en vecka (eller inte jobbat utan varit på upplärning) när jag fick möjlighet att få komma på intervju! utan NOLL direkt erfarenhet från varken växel- och hänvisningssystem etc!
nina (min chef) hade hört så mycket gott om mig och trodde på mig att hon föreslog mig som kandidat och här sitter jag nu, med facit i hand, att man behöver tame fan mig inte ha erfarenhet.
- man lyckas bara man vill.

jag måste vara en riktig charmör som lyckades få till det då de tydligen i vanliga fall är rätt hård när det gäller kriterierna man ska uppfylla.


proud. och ÖVERLYCKLIG!

kommande helg = VIT helg

hade lovat mig själv (eller nej, nu tog jag i - men "förhoppat" mig själv om) en VIT helg i helgen då jag egentligen väntade sällskap. men sällskapet blev inte av så jag valde sällskap i form av alkohol & annat gott trevligt sällskap.

fredagen spenderades med linn hemma i lägenheten då vi väntade in sebbe & ett gäng vänner till honom som varit på "rave"-kryssning. när de började närma sig stockholmstrakterna igen åkte jag & linn hem till sebbe för att möta upp dem. väl där välkomnades man av en beställd & levererad platta som kommer håll en evighet (as bra!)
kvällen var inte tipp-topp men den gick an. sällskapet benade av åt olika håll och själv hamnade jag ensam väl inne på klubben. "vissa" nekades inträde, men som tur är har man ju fler vänner. träffade på madde, daniel och en vän till dom som jag spenderade resterande tid av kvällen med. än dock om det blev lite felsteg.

lördagen spenderade jag mest i sängen tillsammans med satc och mat innan det var dags för jobb.
jobbade från 17 till 23. eller ja, jobbade och jobbade - jag åt mest hela tiden! saknar att få "gratis" mat på jobbet då jag inte jobbar lika mycket på foresta längre. ingen jobbar där känns det som (men på måndag ska jag tillbaka! STOR mingel på 700 pers så det blir långt in på småtimmarna gissar jag..)
hur som helst så åt jobbade jag klart mitt pass (och för övrig för sista gången med Cissi då hon bestämt sig för nya äventyr - förbannat trist) och kom hem strax före tolv. halv ett var jag påväg in mot stan igen för att möta upp räddaren-i-nöden-gänget från gårdagen + viktor.
alla var ju inte i jätteform så att säga så det slutade med att vi herrar fortsatte resan in i dimman. träffade på gamla ansikten under natten och det var mycket festligt!

...avslutade kvällen med att äta några fruktansvärt snuskiga morazella sticks från något "fnask"-kebab på söder.


 

sovmorgon

ska i regel vara klar & redo att åka hem ifrån vid 7 men idag gjorde jag en liten fuling.
snoozade i en halvtimme först (06:20-06:50) innan jag bestämde mig för att stänga av alarmet helt - jag vaknar ju när det ringer!

halv åtta får jag ett samtal att jag inom en timme ska befinna mig på östermalm, på lrf. sagt och gjort springer jag upp ur sängen, kokar på gröt medan jag skyndar mig för att tvätta ansiktet osv.
gröten tar jag en tugga av, äter lite russin, packar i matlådan och tar tåget som går 07:56.

väl på jobbet befinner jag mig cirka 08:15 - lagom tid då växeln öppnar 08:30. egentligen ska man vara här redan klockan åtta för att hinna hantera all post osv, men jag klarade mig fint. hittills har jag bara fått max fem samtal, hunnit delat ut posten, plockat ur diskmaskinen, fyllt på kaffekoppar, tagit en cappuccino, mailat de flesta båttester och även beställt ett bud till SVT.

nu är det chill. skicka lite båttester, sen glida runt och göra lite vad jag vill.
- i like it here.

dagens: söndag

idag har varit en bra dag.

tog en fika tillsammans med min bok på macchiato (och martin var så duktig)
en väldigt lång fika också, men skön. snurrade bort mig innan jag hittade dock (dumfan)

mötte senare upp linn för en VÄLDIGT uppfriskande promenad runt djurgårn för att välkomna att våren äntligen är här. än dock om den kom med kyla. men det var det värt - i curse the day snow will fall again on MY streets!


"första" vårdagen i estocolmo



frälst
- hårdmackor m. stekt ägg & kaviar är min nya fetisch. I FUCKING LÖÖÖV IT!

decision

svarade just på ett mail från en potentiell host family ifrån seattle att jag tyvärr "postponar" min resa till usa.
sad, but true. och behövligt.

nu kan jag andas lättare i fortsättningen... hoppas jag

T Y P I S K T !

ja, en jävla massa typiskt faktiskt.

det hela började i morse när jag kom till jobbet idag (LRF Media) - JAG KOM INTE IN!
eller, ja, på sätt och vis. kom in genom första dörren där min nyckel funkade helt utan problem - var bara att stiga på - välkommen! men andra dörren, åh så den krånglade.
det ska bara vara att föra magneten mot panelen och dörren öppnas, men nej. det blir grönt men blinkar och jag tar för givet att jag ska knappa in koden. knappar in koden och inget händer! absolut ingenting, förutom att det efter ett tag blir rött. försöker några gånger och det blir samma sak.

lite pisst går jag ut och tar ett en sväng runt kvarteret då klockan var innan åtta (kunde ju vara så att den inte gick att öppna förrän åtta eller åtminstone lite närmare åtta - så dum var min tankegång)
kommer tillbaka strax innan åtta och genomför samma procedur och självklart utan resultat. som tur är kom en annan som jobbar här och öppnade upp, dock fick han knappa in en kod och av det jag såg i ögonvrån var det inte samma kod jag hade...

andra typiska grejen är att emelie ligger hemma sjuk och kan därför inte komma i helgen! så jävla tråkigt och typiskt! men vi bestämde oss för att försöka sikta in oss på nästa helg ist.

för att lösa min tråkiga och ensamma helg så hörde jag av mig till Foresta där jag tidigare tackat nej till att arbeta nu på lördag (eftersom jag skulle ha sällskap av emelie). tiden hade ännu inte blivit tillsatt så jag hoppade på chansen direkt!
upptäckte efter ett tag dock att vi bara är tre stycken som ska jobba (hade förhoppningar om att det var någon större tillställning)
trodde bl.a. att viktor skulle jobba men nej då - han ska se melodifestivalen och supa! jag vill också!
så det var ju ännu mer typiskt!

lunch + plask = dålig kombination

Trodde mig få en arbetsfri dag idag då jag inte ha blivit tilldelad något projekt, men se, så blev inte fallet.
kvart i åtta, en fem minuter efter att jag bestämt mig för att kliva ur sängen, ringer de och säger att jag ska till Idrottens hus (där jag var på upplärning igår). Var bara att klä på mig och åka - utan frukost, lunchlåda och tvätt hela lägenheten (hade tvätt tid mellan 07.00-13.00 som jag tänkte utnyttja!)

Sagt och gjort. Kom fram till Tekniska Högskolan halv nio (efter att bussen var försenad närmare tio min) och till jobbet någon minut efter det bara. Damerna blev förvånad att jag kom med så kort varsel - det borde väl vara ett plus som de kan rapportera till mina chefer!

Märker att jag kommit av mig lite då  egentligen ville beklaga mig över min lunch.. gör ett nytt försök.
Det är ett förbannat snöväder som i sin tur bidrar till ett förbannat slask! Åh, vad jag hatar slask - nå grymt. Hade som sagt ingen matlåda med mig och började därför promenera vägen ner mot Tekniska Högskola i förhoppning om att hitta ett trevligt lunchställe.. Gick och gick, bland lägenhetsbyggnader utan några fik eller dylikt i markhöjd. Tog mig förbi Grev Turegatan, Sturegatan för att slutligen komma till Karlavägen. Gick längst den söderut och fann ett någorlunda behagligt fik. Saken var den bara att beställningen tog hundra år då uppkopplingen till banken var seg så när klockan närmade sig 12:35 fick jag maten serverad. Efter tio minuter och lika många tuggor (stora sådana) traskade jag ut ur fiket. Fortfarande blöt sen min promenad i hunger och stress. Närmaste t-station var Stadion fast nästkommande tåg dröjde 7 minuter så jag gick ist. Mer slask med andra ord.

Blöt och litet frusen kom jag fram precis innan ett. Det gjorde jag bra. 13:05 satt jag redan och kopplade folk hit och dit.


time to make a decision!

ska jag vara ärlig lutar det åt att jag stannar i sverige i sommar. det känns som om det ligger mer i tiden för mig.

- jag har ett nytt jobb. ett bra nytt jobb som jag inte tvekar att jag kommer trivas med.
- jag vill kunna planera min framtid mer, utan att behöva gå och vänta på om jag får någon familj snart eller inte. det är jävligt ovisst hela den här grejen med att vänta på en familj. jag kan inte planera mycket alls och då missar jag mycket bra som kommer framöver, vilket jag verkligen inte vill.
- jag har verkligen inte tröttnat på stockholm än.
- jag ser fram emot en sommar i stockholm. få njuta av gott sällskap, trevlig natur och goda drinkar.
- jag ser fram emot att växa som människa (det senaste halvåret har jag upptäckt & gjort mycket - så vad kan inte ett halvår till göra?) jag har dessutom goda förutsättningar.
- jag kan planera in festival! och semester!
- jag kan leta nytt boende.

ja, det är helt enkelt mycket jag kan göra. och det känns bra. usa kan jag ta senare, på mina egna villkor.
för en sak är säker: usa ska jag till. och efter helgens t-in-b blev jag inspirerad till just det - på mina egna villkor. även om approached var tvärtom.

jag fick dessutom veta att ena familjen som varit intresserad redan har matchat med en annan au pair. sen fick jag dessutom en intervju per mail som bara fick mig att inse: nej, jag är inte redo eller villig till det här. inte än. inte nu.

hedersuppdrag

vem har inte en intervju på TV4 på fredag?
- jo jag!

mer orkar jag inte säga nu (läs: bakis) förrän efter fredag. mycket spänd är jag, det kan jag erkänna.
give me friday! plus att emelie kommer då - så jävla bra!

män som hatar kvinnor

i vanliga fall brukar jag undvika svensk film av någon anledningen, men i måndags gjorde jag ett undantag. jag såg män som hatar kvinnor på bio.

vad ska jag säga? den var brutal och bra.

first day at work!

har min första upplärningsdag idag. sitter i växeln som tillhandahåller en massa tidningar som bl.a. Cosmopolitan, Allt om Kök & Bad, Båtnytt och Residence för att nämna några. rätt spännande faktiskt.
hela förmiddagen fick jag mest information om arbetsuppgifterna och hur en dag på jobbet som receptionist ser ut här. sen fick jag meddelande om att jag ska jobba här själv nästa torsdag så då blev det till att ägna eftermiddagen med att sitta och ta emot alla inkommande samtal.

det har varit lite strul med telefonen som jag inte riktigt kommit underfund med, men nu senaste samtalet gick det galant. det här ska nog gå bra. grymt kul med nytt jobb bara! tar ju alltid sin lilla tid att komma in i det.

by the way är det är rätt lugnt då alla redaktioner för de olika tidningarna håller på och byta lokaler. som jag uppfattat det rings det mest till cosmo och då större delen av redaktionen redan bytt lokaler (därav också bytt växelnummer) så blir det inte många samtal - mjukstart helt enkelt och det klagar jag inte över..

nej, åter till arbete kanske?

verkligen?

jag vet inte riktigt vart jag befinner mig just nu. det är så mycket som drar i mig. åt alla håll.
tankar som jag inte ens ska ha, tydligen. jag visste mycket väl från början hur det var, men tanken slår ju en om att det faktiskt kan hända. det finns inte direkt något stopp, aldrig faktiskt. jag vet inte hur det är med er, men så är det för mig. hålet finns alltid där, hålet som kan utvecklas till något annat.

och nu, så som det har fortskridit, kan jag inte tyda hålet. det går verkligen inte. jag får skylla mig själv till viss del, men inte helt. så fungerar det faktiskt inte.

egentligen, som vid alla tillfällen, borde man släppa allt. men det är något inom mig som vill fortsätta leta. leta det där som jag tror finns. jag tror faktiskt det - antingen är jag helt hopplös eller har rätt (någon micro-procent) för det fanns där.

RSS 2.0