voica? för tv? jag?

fick tidigare idag hör att jag har en bra röst och frågan om jag voicat mycket tidigare. för tv alltså. svar nej. om jag kunde tänka mig? svar absolut!

lite paff så där får vi ju se och hålla tummarna för att det blir något. i så fall skulle det bli till något av aschbergs program.


hujeda mig!

igår jobbade jag från klockan 8 på morgonen till halv två på natten. och det känns i mina fötter idag. redan igår kväll gjorde det det. mest igår faktiskt. som jag sprang upp och ner. med kaffekannor. med allt.
däremot åt jag som en häst (något jag alltid gör när jag jobbar på foresta - who can resist?!) det som nästan blev min död igår var skagenkanapé. herre min jösses! och potatisgratäng. och kräftstjärtar i någon röra. och fruktsallad m. vaniljvisp. och chokladtårta. och godis!
ja, en hel del med andra ord... men gott var det!

är ovanligt trött idag också. jag antar att det har att göra med att jag aldrig riktigt hann hamna i den djupaste sömn. tre timmar hit eller dit gör väl inget.
nu sitter jag på min boll på jobbet. ska strax börja med posten innan jag ska förbereda fredagsfikat! det jag har beställt är inget mindre än MOROTSKAKA! det var länge. mumma.

it is finally happening!

på fredag. direkt efter jobbet. då, då sätter jag mig på ett tåg som tar mig till uppsala. och när jag kommer fram väntar en mysig veronika. nu ska vi äntligen få lära känna varandra, på djupet. se in i varenda jävla vrå.
eller, det hoppas jag i varje fall. det måste bli så. jag är så nyfiken.

i mitt huvud har jag en checklist på vad jag vill veta. det går från barndom till nutid. imorn ska jag printa ner det. och på fredag ska jag bocka av den!

det kunde ju ha varit bättre

idag blev ingen mjukstart. verkligen inte. härjade runt som en liten tok på jobbet för att leta upp gamla klipp från FARMEN med naken-janne och qristina. fann nog det jag sökte  - ett plus åtminstone!
påväg till jobbet blev av med mitt SL kort och got fined 1200SEK! inte ok!

fotvärk har jag fått också av att gå i mina nya, hårda, skor. jag som såg denna dag bli en fin sådan. förmiddagen var väl rätt okej måste jag säga. åt god lunch, slappade i soffan och gick med lite returer. samt kollade upp försäkringar.

fast på det stora hela har det inte varit en sån bra dag trots allt. har knappt nå pengar kvar och tänker FAN I MIG INTE röra sparkontot. försöka så gott det går. hålla hårt i mina små peningar.
good luck chuck!

halvdag

här satt man, vaken och påklädd och allt för att invänta ett möjligt samtal från jobbet. precis när jag nästan konstaterat att jag skulle bli ledig (ringer oftast mellan 07.15-07.30) så skriker telefonen. och det var jobbet.
men jag hade turen på min sida kan man säga lite. jag ska inte börja jobba förrån 13. och då jobbar jag endast till 17 så det blir en halvdag. :) på STRIX dessutom där jag egentligen skulle vara från och med imorgon och en vecka framåt. får se det som en liten mjukstart.

hinner ju fixa lite saker så här på morgonen iaf.

farwell

igår mötte jag upp lisa på imperiet. jag var först där. tätt efter kom aso & kalle. efter en timme eller så var vi tjugo+ och hade trevligt. lisa flyttar till london på lördag och detta skulle bli sista kvällen med alla kan man väl se det som. sista på ett bra tag.
och trevligt var det. var själv dock inte på något vidare partaj humör. men trevligt att träffa alla de man inte träffar så ofta. galenpajjor säger jag bara. men fina bilder blev det! dem är så SNYGGA!


blev lite awkward där på slutet och det var väl bra på ett sätt. det är tråkigt när man inte är på samma nivå. vi har dock varit det en gång i tiden. en annan lite högre än den andra dock. och jag har märkt att så är det tydligen rätt ofta. man hittar inte hem varje gång. och det är himla synd faktiskt.


jag vill inte vara din sorg.

spectacular friday!

igår hade jag en himla bra fredag. jag och nick konstaterade att det nästan var den bästa fredagen hittils på 2010. jag mötte folk som inspirerar mig och det visade sig att dem var URtrevliga. verkligen. mer sånt åt folket!

hoppas vi möts igen.


andreas. nick. jag. frida.

frukost på jobbet? jo men visst!

herrn var ut igår och gick upp i tid idag för att hinna duscha, käka frukost och hela racet. men sen, när han traskar igenom hötorget kommer han på att det är ju frukost på fredagar på stället han jobbar den här veckan!
med andra ord innebär det att herrn endast hade behövt kliva upp cirkus en halvtimme innan avfärd till jobbet, inte 45-60 minuter innan!
och som grädde på moset tog han sig extra lång tid till att göra smoothie till frukost och mackor - enbart för att sätta en grund för möjligt kommande baksmälla.

istället för allt detta hade han hunnit sova ut och fått i sig en redig rejäl frukost på jobbet. MED MASSVIS med gott!
surt sa räven!

jag saknar

jag saknar våra dagliga utbyten
jag saknar intresset som fanns där
jag saknar nyfikenheten
jag saknar leendet
jag saknar värmen
jag saknar kyssarna

jag saknar kärlek i mitt liv helt enkelt.


men än har ingen dött så det är nog ingen större fara.

fortfarande

jag ser mig där, fortfarande. djupt stirrandes. letandes. får det jag behöver.
jag blir helt varm om fötterna.
och halsen tack vare dina heta läppar lätt emot.

pizza från söder till bagis

igår efter jobbet tog jag mig och huvudvärken som följe till bagarmossen hem till kristin och lars. johan anlände lagom till min ankomst så vi traskade upp, klädde av oss och klädde på oss. hungern tog emot för mycket så det blev raka spåret till söder för pizzaköp.
och ett där erbjöds det ett helt hav av olika pizzor, pastarätter samt sallader. och allt skulle tydligen vara gudomligt gott. därav stod jag där, tio minuter senare efter att alla andra beställt, och fortfarande inte bestämt mig. med endast en lätt sallad till lunch ville jag bestämt ha något matigare så salladen föll bort (smakade dock på kristins avocadosallad och den var bra god och proppfull!)
en riktig hederlig lasange med vitlök och grejer tipsade kristin om efter att hennes mor tidigare ätit den och njutit rejält. så kanske den. men samtidigt ville jag ha riktig oxfilé och en god bea. fast,  buffalo mozzarella och en god skinka vore ju även topp!

nej, det fick bli en italiensk specielpizza med oxfilé, färska grönsaker och hemmagjord bea till det. och som jag njöt. och himmelen vad mätt jag blev. en halv pizza slank i och en tredjedel till frukost idag *äckligt gott*
johan och lars beställde liknande pizza fast in an american way! tjock och med en massa fett. även det äckligt gott. men mätta och belåtna blev vi allesammans.

nu tror jag bestämt att det får dröja en eller två månader till nästa pizza. men gott var det.
och nästa vecka ska vi se till att bowla i sumpan också. det blir nog riktigt kalas. var ett bra tag sen sist och vad jag minns då vann jag över johan. om inte så var det inte långt ifrån i varje fall!

lite mer kärlek

fick för en stund sedan ett samtal av min käraste faster med orden "jag är fortfarande varm om fötterna".
det hon syftade på var att hon just fått mitt brev levererat. ja, ni hörde rätt. brev. ett brev jag tagit mig tid och omtanke att skriva... FÖR HAND! himmelen vad jag kände mig kärleksfull när jag satt där och skrev det.
jag påbörjade det i torsdags och skrev klart det igår.

hela tio sidor blev det. dock inte tio A4 sidor, men ändå. det tycker jag var fint av mig för jag älskar min faster, nå otroligt. och nu tror jag även att hon vet det.

lite lite kärlek

ibland, rätt mycket på senaste tiden, kan det vara fint att skriva av sig. men det kan även vara skönt att läsa av sig på något. så fann jag denna blogg med fina texter under kategoring kärlek och myste till lite extra.

"Det fanns en tid då jag trodde att jag aldrig skulle glömma och sedan kom nuet där jag glömt och ibland tycker att det är tråkigt. Det var härligt att känna så mycket för någon som jag en gång gjorde för han och han och han."

"Jag vill veta allt om dig. Varför dricker du ditt kaffe svart? Tycker du inte om mjölk? Vad hette din farmor och lever hon fortfarande? Har du någon gång gått på en begravning och vad fick du för betyg i historia? Hur många flickvänner har du haft före mig? Nej fan, det ville jag ju inte veta, dum fråga. Jag frågar alltid frågor jag inte vill ha svaret på. Du svara alltid rätt."

Båda urdragen från bloggen.

almost lover

(min version)

Your fingertips across my skin
The palm trees swaying in the wind
Images

You sang me Spanish lullabies
The sweetest sadness in your eyes
Clever trick

I'd never want to see you unhappy
I thought you'd want the same for me

Goodbye my almost lover
Goodbye my hopeless dream
I'm trying not to think about you
Can't you just let me be

So long my luckless romance
My back is turned on you
I should have known you'd bring me heartache
Almost lovers always do

We walked along a crowded street
You took my hand and danced with me
Images

And when you left you kissed my lips
You told me you would never
Ever forget these images

No

I'd never want to see you unhappy
I thought you'd want the same for me

Goodbye my almost lover
Goodbye my hopeless dream
I'm trying not to think about you
Can't you just let me be

So long my luckless romance
My back is turned on you
I should have known you'd bring me heartache
Almost lovers always do

I cannot go to the ocean
I cannot drive the streets at night
I cannot wake up in the morning without you on my mind

So you're gone and I'm haunted
And I'll bet you are just fine
Did I make it that easy to walk right in and out of my life

Goodbye my almost lover
Goodbye my hopeless dream
I'm trying not to think about you
Can't you just let me be

So long my luckless romance
My back is turned on you
I should have known you'd bring me heartache
Almost lovers always do

JBL på besök

i måndags kom JBL gänget på besök och åååh så himla trevligt vi hade det! vi gjorde enchiladas, drack vin och lekte lekar. bl.a. 15 och charader!
charaderna var lätt bäst. först gjorde vi filmtitlar sen tv-serier och sist men inte minst ordspråk. så som vi skrattade. jag kunde knappt andas emellan åt. men det är precis så det ska vara.

sen att vissa blev lite ruNdare om fötterna än alla andra gjorde ju inte saken sämre!

--------------------
"sommaren med ernst"
"oh yeah!"
--------------------
lisa får filmtiteln star wars och börjar med det första ordet..
*pekar uppåt, överallt*
jag: stjärnor! stars! stars!
*lisa nickar*

lisa börjar på det andra ordet och flänger runt i hela lägenheten, skjuter, kastar bomber..
jag: men det andra ordet! det andra ordet! gör det andra ordet!
*lisa fortsätter, INTENSTIVT*
jag: fight! fight! trek! star fight! star trek!
*jag fortsätter i samma anda ett tag*
jag: STAR WARS!

- ja, inte så himla roligt att läsa om och än mindre lätt att få ned i skrift. hell no. inte lätt alls. men det blir som ett litet minne till när jag är gammal och grå och ska minnas detta. då kommer jag förstå och gråta mig till döds.

---------------------

och igår morse var det sista gången jag såg isabella på mer än ett år. ha ett himla bra år i usa cooling! himla glad att du kom ned och hälsade på mig för första och sista gången här i sumpan! HIMLA TREVLIGT!

tack för en trevlig kväll. precis vad jag behövde.

Fina människor berör

Det var längesen, om ens någonsin, jag blivit charmad av någon så oerhört.

*pip*

tre veckor är ingenting. verkligen. men ändå känner jag. det gör jag. svaga människa.

SKRATTAR BÄST SOM SKRATTAR SIST



uppskatta vs. uppskattas

om man uppskattar att ha någon vid ens sida, det behöver inte vara någon direkt speciell - en vän, någon ny bekant eller en liten kär kärlek - anser jag det viktigt att låta denna person bli varse om det.
vare sig man säger det rakt ut, genom en liten gest så som en varm kram eller kyss, så är det viktigt. man får visa kärlek och förhoppningsvis, förhoppningsvis, få liten del av den kärleken tillbaka.

värme.

på tu man hand

när jag vaknade imorse möttes jag av ett otroligt fint & varmt meddelande från en vän. en vän jag fick vid min sida någon gång under första året på gymnasiet. en vän jag även fick mycket starka, kärleksfulla känslor för. känslor som jag dock höll till mig själv, samt mina två bästa vänner.

hennes namn är veronika. veronika bäckman. en sprudlande glad ung kvinna som jag alltid kommer hålla kär.

vi har tydligen båda en klar bild av oss två tillsammans, på tu man hand, konverserandes över en eller ett per flaskor vin. lära känna varandra på djupet. få veta allt om varandra. hemligheter. klarheter. ja, allt det mystiska och obestämda. allt.

den dagen har jag föreställt mig en längre tid nu och NU ska den banne mig bli av också. det lovar jag mig själv. för det ska den. som jag längtar.

ett fint avslut på 00-talet

jag är nu, sedan en halv dag tillbaka, hemma i stockholm. sedan onsdag förra veckan har jag spenderat kvalitetstid med nära och kära vänner uppe i lofsdalen där min vän linda har stuga. vi åt och drack gott, åkte skoter och plumsade i snön för att sedan värma upp oss i bastun. himla härliga dagar!

på nyårsafton tog vi det lugnt fram till sju tiden på kvällen. sov länge, tog en promenad, en öl eller två. sen kom fler gäster och vi satte oss till bords. och njöt, självklart.
när klockan väl slog 00.00 befann vi oss utomhus. skålade i skumpa och sköt raketer. precis som för två år sedan då vi också firade in det nya året där.

vi höll igång fram till femtiden innan vi kände att kroppen behövde vila. och vila fick den. resten av dagarna också. visst, vi var uppe till runt tre varje natt, så inga större konstigheter att vi som fram till 10-11 varje dag. men jag behövde det. verkligen. nu är jag utvilad, det känner jag. och att jag äntligen fått med mig hem en bäddmadrass ifrån farmor har inte gjort saken sämre. ack nej. första natten med bäddmadrass och jag sov som en gud, även om jag vaknade till en sväng då jag tydligen skallades med väggen.


ett samtal efter tolvslaget jag väntade fick stå för ett extra fint avslut på det gångna året.

RSS 2.0