HELvecka

den här har minsann varit en fullspäckad vecka hittills, och mer av det goda blir det. antar jag, jo, men det blir det.

i måndags var jag på galapremiär av Sommaren med Göran. gick tillsammans med Lina, min kollega på Colt, som hade vunnit det genom en tävling i tidningen Chic. passande nog fyllde hon även år i måndags! hur som haver var det verkligen en toppen kväll och tillställning! det bjöds på bubbel och lättare tilltugg innan biostarten. efteråt skjutsade bussar oss ut till Josefinas på djurgården där det bjöds på sommarbuffé. så himla gott! dryck ingick så det slank ner en hel del rosé och martinis. super, verkligen superbra. fick oss även ett foto med huvudrollsinnehavaren efter att jag tog modet och frågade om han kunde förgylla Linas födelsedag. och glad blev hon :)

tisdagen åt jag sushi i gott sällskap. såg allsång. tog min första cykeltur i sthlm på gästcykeln, den fina röda cykeln. såg hagaparken för första gången då vi cyklade runt där. himla fint måste jag säga. och en himla lyckad dag/kväll/natt.

onsdagen vankades festligheter igen då pride stod på schemat. efter jobbet sov jag middag en sväng (somnade runt 2-3 måndag, tisdag) för att sen bege mig till tanto. träffade mycket trevligt folk och blev väl kvar där til runt tolv. drog senare in till stan. var meningen att jag skulle på F12 men jag drog till Solidaritet istället. det var DJ Battle där tydligen. stannade en timme sen gick jag hem. somnade runt 3 men vaknar klockan 5 igen av att Alex har dragit med sig ett gäng för efterfest. ligger irriterad & utan en blund fram till halv 7 då packet begav sig. klev upp igen strax före åtta. TJIHO!

igår var jag & såg jag Brüno, även denna gång i samma goda sällskap. och jag gillade den. så löljig. så extrem. på väg hem sen blev jag skjutsad på cykel för första gången genom Stockholm. så himla mysig stad jag bor i. och att det var sommarvärme gjorde turen ännu bättre!

och ikväll, fredag. ja, troligen utgång men vet inte riktigt vart. färgfabriken? who knows.. just ja, lena skulle komma till sthlm ikväll? eller? jo men hon sa det så jag styr väl upp något med henne hoppas jag :)
 sen imorn blir det pride paraden...

fjärde helgen i juli

egentligen anser jag att helgen började i torsdags, på kvällen, då jag var & såg bio med daniel. skulle se Bruno men när vi skulle till att köpa biljetter fanns det endast sex stycken kvar, utspridda över hela salongen. så det blev The Hangover istället och det var MYCKET välkommet! underbart underhållande film!

fredagen bjöd på AW och farväl av Heidi som lämnar Colt Telecom (ett av de företag jag hoppar emellan och varit på rätt mycket). jag mötte upp lina på jobbet sen tog vi bussen till fridhemsplan och gick sen till Ms Gerda, vilket visade sig vara en liten promenad. ingen fara i och för sig för när vi väl kom fram svalkade vi oss med ett varsit glas. en sex on the beach för lina & ett glas rosé för min del. mycket mycket välkommet även det.
kvällen spenderades där med trevligt sällskap och jag fick en massa komplimanger om vilket bra jobb jag gjort på Colt så det värmde. sånt behöver man ibland (i synnerhet när man på andra håll får höra att det förväntas mer av en - men HALLÅ! vad kan de förvänta sig efter att jag arbetat TRE GÅNGER?!)

anyways...
lördagen jobbade jag mellan tolv och sex på sportbaren och det gick bra. ett bra pass så där mitt på dagen då man kan göra vad fan man vill i stort sett både fredag-  & lördag kväll. efteråt mötte jag upp johan & frida för att vidare ta oss ut till djurgårn. sommarkrysset stod på schemat men det var fullt med folk så vi tog oss två cider  tillsammans med linn vid vattnet istället. & "lite" pizza på det ;)
bestämde oss sen för att möta upp suss & co. på nivå 22 för lite drickbart. niklas joinade även vilket var superduper!

söndagen slappade jag mest, förutom en en timme då jag höll att gå sönder. öppnade brev från vattenfall & de hotade med kronofogden om jag inte betalade räkningarna (för en adress jag aldrig bott på!) innan den 28:e så jag betalade fort som fan (även fast jag varit i kontakt med dem ett flertal gånger & dem sagt att det ska lösa sig) sen kom sibel & niklas  förbi en sväng.
var riktigt less på vattenfall där ett tag men idag när jag ringde upp dem IGEN så sa de att de tagit hand om mitt ärende och att jag kan vänta mig pengarna inom 1-2 veckor igen. TACK GODE GUD!
mellan 18-01 jobbade jag sen...

mitt lilla sommarjobb

tanke var att jag skulle spendera större delen av sommaren på ett företag fem minuters promenad därifrån jag bor, men när man jobbar med bemanning måste man vara beredd på att hoppa runt endel.

fördelen med att ha jobbet vid hötorget, förutom närheten då, var arbetstiderna. jag skulle endast ha arbetet deltid, dvs. 10-14 varje dag. måndag-fredag. fast fortfarande fått betalt för 75% (vilket är min garantilön) hade uppskattats MYCKET. utgång varje kväll? ha. nästan så. nej, men mer sol & bad hade det definitivt blivit. endast badat två gånger nu i sommar. på tok för lite.
hur som haver så blev det Strix istället. och jag gillar det. faktiskt. tjänsten här är heltid, men då det är sommartider så kommer jag inte upp över 75%-tjänstegörande så det blir inga pengar i kassan här. vilket är jävligt synd för dem behövs. OM de behövs. jag har däremot fått finfina arbetskamrater. och en helt ypperlig arbetsmiljö - hammarby sjöstad. så fruktansvärt fint. många härliga promenader i sommarsolen och endel "lapa-sol-på-kullen"-luncher. jag gillarT!

kan även erkänna att jag efter ha varit här mer och mer börjat fundera på min framtid inom film & tv. det är där jag vill vara. får se om jag tar tag i kragen och gör något åt saken. fan inte lätt nu. får fast, förhoppningsvis, from. september. och det är ju en merit i sig. första fasta anställningen. men då ska jag kräva bättre betalt. det här går inte. jag går inte runt. måste se til att få ett långtidsuppdrag eller liknande. inget jag kan styra över dock.
fick precis reda på att jag ska på upplärning på Länsförsäkringar efter att jag slutar min runda här. sista arbetsdagen på Strix blir den 4:e augusti. fyra veckor har gått, två & en halv kvar.
åter till länsförsäkringar - där är det enbart växel. och ganska intensivt arbete. samtal efter samtal. inget surfande där inte. och rätt många bokningar har de där också så då kanske jag kan komma upp 100% arbete lättare. på gärdet ligger det, vägg i vägg med tv4 så jag får hoppas på många bokningar både på tv4 och länsf. fast helst tv4 där det är mer kundtjänst. då utvecklas jag mer vilket inte skadar.

kan bara tänka mig hur jobbigt det kommer vara med non-stop samtal om folk som inte vet vilken avdelning de ska prata med & då ska jag behöva luska ut det. ska åka på möte på lnsf. nästa tisdag tror jag. de vill alltid träffa de som ska komma på upplärning. i'm gonna show them!

kontraster

jag och linn letar nytt boende för tillfället. lägenheten i stan har vi fram till den sista augusti sen flyr vi igen. till ett nytt bo.
eller, nygammalt. efter att ha insett att det har gått åt en hel del pengar den här sommaren så flyttar vi till sebastian en månad. vi bodde där i tre veckor innan vi flyttade in till stan och det funkade. då lär det funka nu också.

dock har man gått och blivit lite bortskämd. med gångavstånd till allt, verkligen allt, så känns det inte riktigt lockande att behöva ta pendeln 13 minuter in till stan varje gång. visst, 13 minuter tänker ni men när det är pendel så är det slitsamt. den går väldigt sällan på kvällarna, en gång i halvtimme fram till tolv typ. ofta är det förseningar & andra problem.
dessutom så nu när jag fått nytt extrajobb på sportbaren på söder kommer det ta mig en timme att ta mig hem från jobbet på nätterna. kvällspassen jag kommer jobba (hur ofta vet jag dock inte) är mellan 18.00-01.00 och ska man upp och jobba dagen efter tär det på en.
'
men en två månader lär jag klara av. eller, KLART jag gör, men jag hade ju hellre sluppit om man säger så. helt klart.

så till hösten byter jag ett eget rum, i en stor trea, med balkong, mitt i stan, till en bäddsoffa i ett vardagsrum i spånga. men det bästa av allt är att vi kommer spara in pengar. visst, inte en hel förmögenhet men med tanke på att jag sprätt alla mina pengar (nästan allt på spar också..) så måste jag verkligen börja spara igen.


nu ni, nu ska herrn ut och flyga nästa år. banne mig!

tredje helgen i juli

fullspäckat, som vanligt. fredagen började hemma hos jessica där jag blev bjuden på mat. lax o grejer. mycket, mycket gott. satt & njöt på takterrassen då vädret var helt på topp. emmy-lou kom också förbi en sväng innan det bar iväg till susanne & co i bergshamra och då jag sa farväl till de två damerna.
i berghamra bjöds det på billigt italienskt? vin och tårta. me like. solidaritet på det som inte var någon direkt höjdare. inte min påse chips den kvällen, men tackar gör jag definitvt för trevligt sällskap!

lördag gjorde jag entré hemma strax före tolv. väckte linn & gjorde frukost sen la vi oss och såg cloverfield. jag vet, hundra år efter releasen, men jag gillade den. annorlunda. sen vad gäller monster & dyl. på film som är datagjorda är väl inte någon större hit, men funkar i viss mängd.
på kvällen stundade arbete. mitt första pass. och det gick vägen. det var en lugn kväll så det blev en lugn start vilket jag verkligen inte hade något emot. måste ju lära mig stället, gästerna, menyn & systemet. men lite dricks fick jag.
gick förbi zipper på min promenad hem från skanstull. viktor, frida & madde var där så jag spenderade lite tid med dem. obligatoriska donken  efteråt (köpte bestämt inget då jag hade varken lust el. pengar dessutom åt jag en finfin grillbit på jobbet) där man blev bjussad på en stor cola & en strips. tack..

söndagen sov jag lääänge. längre än jag gjort på år och dar; halv 4! somnade vid 5-6 så det blev nästan nästan 12 timmar. helt jävla galet!
städade hela lägenheten, tvättade, gjorde mat och gick ut till grönan för att möta linn. kom hem & tänkte se en film med linn. men martin kom förbi så vi satt uppe till halv 2 och pratade ist. det var en mycket spännande diskussion vi hade där ett tag. äntligen fick man bevisa lite VEM man är och HUR man tänker.

jag älskar dig, huvudstaden vår

jag har klippt mig. lisa fixade det & helt suveränt blev det. trevligt var det också. lägenheten hennes var trevligt belägen också. det gillade vi.
när jag sen tog tunnelbanan hem mötte jag upp linn som kom med bussen från arbrå. ett snabbt hej sen kom sebastian & hämtade henne. själv gick jag till hemköp och handlade lite.
vidare letade jag efter en swedbank för att få ett kontoutdrag (internetdosa borta) och stötte på ingen mindre än mican på utan för cafe 60 där hon stod och väntade på frida för en fika. frida kom & jag följde med dem till espressohouse på kungsgatan då det var fullt på 60.

fick äran i att fylla i micans "vännerbok" - ni vet en sån där som man hade när man var lite... med namn, ålder, intressent etc. i den här fanns även en samla-vuxenpoäng-grej och jag fick hela 11! första gränsen var 0-15 och motiveringen var "klipp dig och skaffa ett jobb". TACK FÖR DEN! fast å andra sidan fick mican bara fyra poäng och frida precis 15. vi var alla lika barnsliga.

tog en bild på hötorget också, på en digital klocka med gradvisare. klockan var 20.58 och graderna +26!
älskarT

kära sköna sommarkvällar

igår direkt efter jobbet tog jag en fika med linn e på järntorget i gamla stan. under beställningen befann vi oss i greklands stekande hetta. det var olidligt. det bokstavligt talat rann från oss. ingen ac var ingen höjdare.
jäktade hem för lite mat & fixotrix. sen blev det att möta upp ulrika, martin & oskar i en park vid riksdagen. vem sitter där? hurusom så var den mysigt, lite väl "knottig" bara. förflyttade oss därför till kungsan där vi mötte upp en hel flock med människor. i samma veva kom sofie. längesen.
senare på kvällen härjade vi på ficks på f12. himla trevligt. umgänget var verkligen på topp. som det ska vara.


strangle me baby, strangle me..

tidsfördriv när sambo är borta

linn har åkt hem för en liten visit "hem" och lämnar mig därför ensam måndag-torsdag. alltså, imorn. halva tiden har nu gått och jag har mest sovit en sväng direkt efter att jag kommit hem från jobbet, lagat mat & sen tagit mig en promenad eller degat framför en film.

i måndags bestämde jag mig för att gå från medis - sagt & gjort. väl hemma åt jag sen slocknade jag och vaknade inte igen förrän strax efter åtta. tvättade lite, lagade mat & hade oerhörda problem att somna om igen sen. vred & vände på mig fram till halv ett tror jag klockan var. la mig elva, bestämt på att sova men inte då. börjar alltid tänka att jag måste sova också blir det aldrig så...

igår åkte jag hem direkt efter jobbet. gjorde mat. åt mat. började mixtra med att föra över bilder till externa. bestämde mig för en promenad. tog en promenad. runt runt i vasastan. himla fint område. gick förbi lidl påväg hem och köpte mig en juice. hem. duscha. smoothie & en halv ananas till en film (pheobe in wonderland) sen sova.
idag vaknade jag faktiskt pigg.

och idag blir det till att ta en sväng på stan då jag fått lite lön. himla knepigt att de endast dragit 12 kr i skatt även fast jag varit på dem en massa gånger. aja, ska be om att de drar 30% på läckerbiten så det jämnar nog ut sig. HÄR SKA FAN MIG INTE BLI ÅTERBETALNINGSSKYLDIG!

jobb, lördag

ska arbeta mitt första "riktiga" pass på läckerbiten på lördag. 1800-0100. nu ska jag se till så att det skramlar i bössan. här ska dricks fås! och jag tackar och bockar faktiskt för att jag får jobba på lördag. har 94 kr kvar att leva på den här månaden. eller, jag kommer få min sista lön från foresta på onsdag, om jag inte räknat fel. en tusenlapp får jag hoppas på. då blir det till att klippa bort fågelboet.

med 94 kr i kassan så kan jag ändå inte gå ut i helgen så då tackar jag mycket gärna ja till jobb. alltså, så här lite pengar har jag aldrig haft. för sparkontot får jag låta bli från och med nu. verkligen.
hade jag inte väntat lite lön så vette tusan hur det hade gått!

crazy madness

some crazy shit has been going down this week! but i'm lööving it.

det har varit dålig sushi, promenader över hela jävla stockholm, danderyd, snabbvisit på grönan, ett flertal öl, wollmars, torget, milkshake.. ja gudarna vette fan. zipper, burger king? kungsgatan!


nu kokar det här

ojoj! vilken hastighet tror ni min hjärna speedar på nu egentligen? tankarna far fram och tillbaka, fram och tillbaka och orsakar ORKAN.

livet är inte lätt. nu för stunden letar vi lägenhet till hösten och det är väl inte det lättaste. ska iväg och kika på en lägenhet idag efter jobbet i hammarby sjöstad. rätt så stor och fräsch men förbannat dyr kan jag tänka mig. ska vi ta den lär vi ha en till med oss som vill hyra. NÅGON? alla intresserade tas emot med öppna armar.

sen är det ju även så att jag vill ut och resa till våren. helst jorden runt. först måste jag spara pengar och då måste jag jobba häcken av mig. hade tänkt göra det nu i sommar på foresta men de har knappt nå tider till ordinare personal (påstår dem iaf) så det blir inget av det.
provjobbade ju på sportbaren på söder men deras säsong drar inte igång förrän i mitten av augusti typ så det hjälper inte heller. men hoppas innerligt att jag får jobba mycket där då! I NEED THE CASH! och dricks får man, det gillar jag. dessutom ligger det nära om vi flyttar till hammarby sjöstad. bra bra.

men går även i funderingarna om att ta ett säsongsjobb i norge. linn är lite inne på det och det börjar kännas lockande. har snart varit i stockholm i ett år nu och det räcker. man måste ju se mer av världen! fast jag har absolut inget emot om jag blir kvar i stockholm, nej nej. det är ju trivsamt.
hur som haver, ett säsongsjobb i norge vore perfa! fett med cash och herrn är ett steg, ett STORT STEG borde kanske tillläggas, närmare sin resa till våren. saken är den bara att de flesta säsongsjobb som jag kikat på (dock inte i norge utan i övriga världen på massa kryssningsfartyg, skidorter i alperna etc) startar i november och jag hade mer siktat på en flytt efter nyår. i januari där någon gång. mest för att om vi får den här lägenheten så skriver vi kontrakt till nyår...
och sen vill jag gärna ha tid på att fundera. forska lite i saken. jag får ju fast anställning (förhoppningsvis) på mitt nuvarande jobb i september.. sen är det ju uppsägningstid på tre månader också.. i så fall innebär det att jag ska säga upp mig i augusti.. DET ÄR JU SNART!

fan det här blir för mycket alltså..

dress up

jag har just sett filmer från Givenchy. jag klär mig gärna från herrkollektionerna.
fall/winter 2009 dock mest från above waist.
summer/spring 2009 i det som faller mig i smaken. inte rosa.

en investering.

i vintras impulsköpte jag en kamera. jag letade fram en bra & prisvärd och inom en timme hade jag beställt den. lika så blev det igår, men denna gång en extern hårddisk.
visst, jag har gått i tankarna om att skaffa mig en en längre tid nu men aldrig riktigt forskat i det. hårddisken som kom med min mac ligger på 80 GB (otroligt lite, jag vet) och den är så gått som fullt. bokstavligt talat. tror jag har 2 GB kvar. skrämmande lite, datorn börjar bli rätt seg.

men nu, nu ska det bli ändring. till att börja med så köpte jag kameran från första början i vintras för att jag vill dokumentera mitt liv. jag vill ha minnen. minnen jag kan se, spela åter igen och förvara. sen jag fick kameran i min han har den varit med en hel del, tills minneskortet pajade. när det vaknades P&L köpte jag mig ett nytt minneskort och det dokumenterades hejvilt!
en hel del filmer blev det (något jag veeerkligen älskar!) och de tar ju som sagt en bra plats på hårddisken också. efter den överföringen till datorn blev den så gott som full. och då har jag fortfarande 4 GB med minnen från det andra minneskortet som fortfarande ligger och skräpar utanför datorn. med den tanken kan jag helt enkelt inte leva med. jag måste få leva med mina minnen, leka med dem, klippa & klistra.

så därför köpte jag mig denna externa hårddisk. med 500 GB i minne. det lär ju räcka ett tag med tanke på hur ofantligt många minnen jag har på ynka 80 GB nu. jag är så lycklig.
nu kan jag ÄNTLIGEN ta tag i mina videosnuttar, klippa sönder dem och klistra ihop i nya fina mönster. det ska bli så vackert. och tid kommer det ta, men värt det.

jag såg en hel del film montage igår och jag blev så oerhört inspirerad. nu måste jag också fånga de små små ögonblicken som blir till de stora stora (om inte största) minnena. banne mig!


regn & rusk - bad omen

inte nog med att det regnar så kom inte min buss idag, något som resulterade att jag kom 20 minuter försent till jobbet.


drool

jag har ibland turen med mig att få beskåda riktigt rejält gott godis för ögonen när jag hoppar från arbetsplats till arbetsplats.
på ett ställe där jag har varit en hel del finns det en rejäl bitch (fram tills sist jag jobbade där) som snyggt & enkelt gick förbi receptionen ett antal gånger per dag. inte en enda gång fick jag en tillmötesgående blick, förutom sist jag jobbade där. vecka in och vecka ut hade jag suttit där (till och från dock såklart) och sökt kontakt, som man gör med varje person som går förbi. men aldrig fick jag det. förräns då.
ett enkelt hej som inte tog död på stenansiktet personen ifråga bär på. det var kanske bäst så för det är just det stilla, hårda ansiktsutrycket som för med sig rå-jävla-sexinezzz!

...
säger jag ja tills jag fått se ett leende på de vackert formade läpparna! *kåt* ha!


och här, där jag sitter nu. i luma. på strix. här ni, här finns det gott om vyer. i synnerhet en. goldie locks. en person som, till skillnad från stone/bitch-face, är rejält trevlig. och en riktig charmis. alltid ett hej. alltid ett leende. ett slående leende. vita tänder. lätt, en perfekt, solbränna. och en kropp av gud kanske? en riktigt charm.
ja, charm är nyckelordet. charm charm charm. stannar till och med för en pratstund. erbjuder lite tips - "ta med dig trådlösa och sätt dig ute i solen" (disskuterade hur lugnt det är här nu under sommaren)
tagit trådlösa och satt mig i solen hade jag gärna gjort men då ska jag ha alla anknytinngarna i huvudet också. det går inte att få in på en vecka, tyvärr. ta emot bud kan jag inte heller göra på balkongen. väldigt dumt.

första helgen i juli?

skrev precis ett långt inlägg om första helgen i juli. och allt raderades! kan kort sammanfatta den med ordet LÅNG! och bygga på lite med...

fredag: humlanhäng. misslyckad grillning. korv+bröd+ketchup+räksallad+rostad lök. hänga i kvist = falla till döden och få en lättare hjärnskakning. vin i stora ölglas av plast (våra fina picknickglas). engelska. film från casablanca. liten regnskur.
lördag: below weekend outlet. promenixis. SÖTRTSKUR! genomvåt. plaska *leka som ett barn* mat&film. vin och skruvade planer. ensam mot slussen. viktor&daniel. libra. NORGE. "stumpen".
söndag: vakna 11. somna om ett-tre. mörbultad+blåmärken+ont i höften = det tar sig att gå ut. slapp i soffan till film. gröna lund. insane x2. frittfall. brända mandlar. skön promenad hem. byta om. hornstull. pattan (tog oskulden). blickar.

och hem klockan fem gjorde jag i morse. upp igen åtta och här sitter jag. och fint har det gått. vad annars...

i tid till jobbet? -javisst

hade bestämt mig för att ta tunnelbanan tio minuter tidigare igår för att hinna vara på plats och fixa det sista innan robinson frakten skulle hämtas. tog tunnelbanan, bytte till tvärbanan i gullmars men sätter mig på FEL tvärbana! förbannat nog så kommer både den mot Alvik (fel håll) och den mot Sickla (rätt håll) in samtidigt och utan att titta sätter jag mig ner.. på den till Alvik! upptäcker mitt misstag efter två stationer och som tur var behövde jag bara vänta i två minuter innan nästa kom.
till kontoret kommer jag 08:59 istället för 08:45 som jag hade tänkt! hur som haver är växeln igång 09:03 och första samtalet kommer inte in förrän en kvart senare eller så. TACK.

idag, alldeles precis nästan (för dryga timmen sen), fick jag en mycket värmande kommentar från Simon (i Design Simon och Tomas). det första han säger när han kommer in är "lovely telephone-voice" (efter att ha besvarat hans samtal ett antal ggr)
det var väl snällt?

haha, fast jag fick iofs en annan kommentar gällandes min röst idag också. efter att jag svarat med hälsningsfrasen "Välkommen till Strix Television och Modern Studios" säger sig personen på andra sidan att det var en telefonsvarare som pratade och uppfattade inte att jag svarat.
... hur ska man tolka det? datoriserad röst? vänlig? tom?
i dunno.

ATT det var! OM det var!

så där, nu var min festivaloskuld borta och fy vilken njutning. kunde nästan inte mig en bättre semester. den innehöll allt som behövs: sol, bad, öl, supermusik, fina människor, tält, mååånga timmar, och mat i all är.

jag verkligen njöt under både the sounds, mando diaos och jenny willsons spelning. så jävla underbart!

vissa intriger hade jag dock kunnat skippa så som ett kastrerat tält, lite stölder, tågolycka osv. men det tillhör väl det också. allt kan inte vara på topp.
nej, fasligt bra var det!

RSS 2.0