planering, på riktigt!

jag har nu börjat, fast väldigt smått, få ett måldatum. ett datum för när jag ska göra min nästa grej. fast tja, inte riktigt då. har mest spånat lite löst för mig själv om vilka olika riktningar jag kan ta och har kommit upp med ett fåtal..

mitt första mål är i alla fall hugget i sten och det är att jag flyttar idag, måndag. jag tackar & bockar för mig och tackar samtidigt oerhört mycket linn & sebastian för att jag har fått ockupera deras soffa de senaste tre månaderna! och tar mitt pick&pack och flyttar fem minuter bort (med pendeln-trafiks-hastighet det vill säga) till sundbyberg och blir kombo med SANNA!
har ännu inte fått tillträde till min & niklas lägenhet, som också den ligger i sundbyberg men på andra sidan av järnvägen, så löser det med att bli roomie med Sanna. kommer bli galet och mysigt! dela på en liten liten etta och det största + är att jag slipper pendeltåget! jippi! bättre kommunikation - here I come!

i vår sen kommer jag antingen stanna kvar i stockholm och fortsätta med mitt liv som receptionist/servitör för att tjäna ihop pengar till framtida långresa. eller.. så tar jag de pengar jag sparat ihop och tar mig en tripp till New York med en kär vän för cirka tre veckor. på en sådan resa planerar vi (i varje fall jag) att finna mig en rikjävel som vill behålla mig kvar i USA och göra mig lycklig. det tror vi på.

eller så tar jag pengarna och sparar till en backpacking i sydostasien med två prospekter nästa vinter. eller, en jorden runt som jag är GALET sugen på. kommer ju bland annat att ha en isabella ståhl att hälsa på USA. en jessica på nya zeeland och nu senast såg jag en annan vän i australien! ja, here I come säger jag bara.
eller en liten tripp runt afrika?

annars kan jag ju alltid säga adjö till sverige nu här i sommar och åka till norge för att jobba häcken av mig. men dit vill jag ju inte själv. och nu när jag har så mycket fina vänner på nära avstånd, en del i stockholm och en hel del även i uppsala, så vore det ju dumt att missa på det. det är ju trots allt i deras närvaro jag är som lyckligast just nu har jag märkt. jag behöver mina vänner mer än man kan tro.


längre fram så kanske jag har ett projekt tillsammans med bästaste kerstin som vi ska få sponsrat hade vi tänkt. för tillfället väldigt mycket i startgroparna och mycket har inte diskuterats, men ämnet finns där!


ja, livet är hårt. svårt. man måste bara våga.


länsförsäkringar västernorrland, härnösand

kl. 06.30 gick tåget och mötas upp skulle vi göra 06.10 på perrongen. 05.05 klev jag upp och pendeln åkte jag med 05.34. såg även fram emot att få sova på tåget både hem och dit men ingetdera blev det. fast det gjorde inget för trevligt hade jag.

på dit- och hemresan satt jag bredvid min chef på länsförsäkringar. hon har lätt för att prata och är väldigt open-minded så det uppskattade jag. vi pratade mellan allt om himmel och jord men det som var intressant, vilket jag alltid tycker, är att få veta historien bakom hennes "framgång". från punkt A till punkt B. jag inspireras alltid av att få höra andra människors spännande livshistorier och ja, spännande var den.

anyways - resan till härnösand åkte jag på då jag blev medbjuden för att träffa alla på kontoret och få lite inblick hur de arbetar där uppe. de har overflow till oss så därför var det kul att få ansikten på människor man har kontakt med, eller viss kontakt med. dock var inte alla där men en del ska jag nog komma ihåg.
fick lite statistik på hur vårat arbete har fungerat också och det visade på bra siffror. vilket känns skönt, även om jag inte jobbat där så länge. och inte på heltid heller. men ser nog ut att bli en hel del där framöver nu då vi inte längre är så många konsulter från personal center längre. så jag kommer få vara där stup i ett befarar jag. helst av allt vill jag hoppa runt relativt mycket ändå. längre tider på länsförsäkringar bäcar jag inför. det blir för enformigt.
har ju hoppats på att få fler tider på tv4 nu när micha snart påbörjar sin jorden-runt-resa på måndag, FEM månader framöver.. *håller hårt i tummen*

resan var mycket lyckad i överlag och vinet på tåget hem gjorde susen.

tack för resan och tack för mig! nu gör jag helg från allt jobb och ser fram emot mycket umgänge med LINDA! och vänner i massor då VERONIKA fyller 20 idag och det vankas FIRANDE IMORGON I UPPSALA!
<3


onsdagsutgång

igår kom linn hem från jobbet och var pepp på att gå ut. själv hade jag legat inne hela dagen. sovit. haft huvudvärk och kände verkligen inte för att gå ut. på det skulle jag även upp strax innan fem dagen efter för att åka upp till härnösand till länsförsäkringar där på möte.

kom dock på att jag stod på listan till collage och bestämde mig sen för att ta den där förbaskade huvudvärkstabletten och göra något åt det. en tablett senare och voila! partyredo men ingen alkohol då jag måste vara presentabel på jobbet.
jessica joina en snabbis och sen begav vi oss till collage. mötte upp belinda och partajet var i full rulle.

linn var hade schizofreni hela kvällen och det gjorde min kväll. haha. but it could easily break me as well.
jessica fann på en smörsångare som stod och sjöng ballader för henne på innergården i kylan. värmde nog henne tillräckligt från kylan misstänker jag.

hemma var vi 3 och nöjda efter en relativt bra utekväll.

ett steg i rätt riktning

i förrgår, närmare bestämt måndags, var jag ledig. denna ledighet tog jag tillfälle i akt för att träna. yeah, you heard me! e x e r c i s e ! och fan så bra det kändes. sen sist jag någorlunda höll igång, då vi bodde i ulriksdal, har jag mest legat på latsidan i och med att det varit sommar. sommaren innebar frihet till att träffa nya människor, inte tänka så mycket och bara njuta. och njuta gjorde jag.
men nu ska det bli en ändring.

på kvällen tog jag pendeln en station till sundbyberg där mina kära vän sanna bor. vi tog en promenad på en timme och såg biggest loser. vi tog i hand först och främst på att vi aldrig ska tillåta oss själva att bli överviktiga men gjorde även slag i saken att vi ska banne mig pusha varandra och ta promenader tillsammans. ärligt talat behöver man en sån vän som sanna som är villig att arbeta med en. lova en grej och följa upp det sen. och det tror jag sanna kommer göra - det vet jag att sanna kommer göra.

så tack sanna för att du är min vän och att vi hädanefter inte tänker ligga på latsidan utan ta tag i vår dagliga motion och move these fat asses! *ironisk*

.... igår blev det dock bara en kortare promenad för att möta johan och idag vet jag inte ens om det blir någon över huvudtaget då jag legat hemma med huvudvärk hela dagen :(

inom fyra väggar

jo men ja visst! är ledig idag men har inga nycklar. så van att linn alltid slutar tidigare än mig och därför behöver hon nycklarna för att komma hem. men nu, nu är det min tur att vara LEDIG! med andra ord inga tider att passa och därför extremt i behov av nyckel så jag kan komma och gå som jag vill.
tänkte fånga dagen och ta tag i min träning, for real. ta mig en riktigt lång powerwalk och få upp pulsen lite, men det gick ju inte.. har dock däremot precis avslutat ett träninigspass här hemma istället. tog i som om jag inte haft något uppehåll från träningen och det kändes. räknade med att träna minst en timme men blev ca. 45 min istället. men jag nöjer mig. får ta en rejäl powerwalk ikväll! när jag antingen har nyckel eller någon som öppnar dörren när jag kommer hem..

ja, så får det bli. nu blir det lite slapp. surfa runt på bloggar som den nörd jag är. få inspiration helt enkelt. och självklart se serier. love me some light hearted entertainment.

oinspirerad. osäker.

(egentligen postat fredag)

sitter på jobbet nu. började inte förrän elva då jag jobbade över en timme igår. eller, kunde ha valt att börja tio och sluta ett också men kände igår att jag behövde en morgonpromenad nu på morgonen. en som jag dock inte gick på. låg i sängen och såg serier istället. har precis börjat kika på amerikanska hitten, eller hit o hit vet jag inte riktigt, glee. sett två avsnitt och den är väldigt gay (både som i gay & glad) men trevlig.

har kommit i lite av en svacka. till viss del skyller jag på vädret, ja, jag vet. den ständiga vintern som får en deppis. det stämmer faktiskt lite. det blir mörkt mest hela tiden och vem fan vill ha mörker?! inte jag. I vote NO! till det hör även att jag och niklas inte fått flyttat in i lägenheten. ja, det stämmer - vi har fått lägenhet! eller, eftersom det tar sådan tid innan vi får flytta in så vågar jag inte hoppas på för mycket, som jag gjort tidigare. fast allt ska vara utan problem då hyresvärden godkänt det osv. men grejen är den att han som har lägenheten måste hitta boende i GBG först. vilket kan vara imorgon. om en vecka. en månad?! jag har ingen aning och det tär på mig..

vill inte sova på en soffa längre. vill inte behöva känna som jag känner - less på allt. jag vill kunna fokusera. känna mig säker, något jag tror jag kommer kunna göra bättre med lite stabilare vardag = en lägenhet att komma hem till där jag kan välja om jag vill sitta i soffan eller MIN SÄNG! inte en soffa som jag delar med andra för den står i vardagsrummet. rummet som även är "mitt sovrum". jag är inne på tredje månaden nu som jag sover på den...
och eftersom jag jobbar frukost i helgen (börjar 06.00) så måste jag kliva upp tidigt. då förbindelsen är dålig mellan spånga & lidingö runt den tiden på helgerna kan jag välja mellan att vara på jobbet 05.10 eller 06.15 och de senaste helgerna jag jobbat har det blivit det senare alternativet. inte bra. därför har jag fått blivit tvungen att fråga Sanna, min kära Sanna, om jag får sova där idag vilket gör att jag kommer komma till jobbet 05.45 - helt OK tid! men att behöva fråga vänner om man får sova hos dem känns bara jobbigt.. så imorn sover jag troligen i soffan igen och får kliva upp SEPETIDIGT för att vara på jobbet strax efter fem :s

GE MIG BOENDE!

just what I needed

nyduschad och nerbäddad i soffan (min sk. säng sen två månader tillbaka) är jag äntligen hemma efter en helgs hårt slit på scandic. men jag har förenat nytta med nöje den här helgen. ganska bra också.

igår efter jobbet mötte jag upp johan & min kära kollega lina i älvsjö för Det Goda Köket mässan. och gott var det! en hel massa provsmakning på både vin, öl, champange o mat. himmelriket. efter att ha blivit lite lulliga och mätta begav jag & johan oss bidare till sumpan. till sanna närmare bestämt där hon och veronika väntade med en duper fruktsallad! och mera vin men inget för mig då jag var helt slut och hade ett jobb att tänka på. ;)

riktigt trevligt hade vi i varje fall. riktigt kärt att få se veronika igen! den människan är helt genomgod och pratglad. vi kom in på ett ämne och diskuterade hit och dit - kändes som om jag var tillbaka i skolbänken och argumenterade för ett speciellt ämne. jag saknar skolan. jag saknar att få ha ett utbyte av någon för en kväll ist för en ytlig utekväll en onsdag med nya människor. visst, det kan vara kul men jag hurrar mer för djupa samtal med djupt rotade vänner.

så min lördag var med andra ord ren skär lycka. kära vänner. kärt vin & fruktsallad. riktiga samtal, med ämnen. och med tanke på vilken crappy fredag jag haft så kunde det inte bli bättre!
JAG HÅLLER MINA VÄNNER KÄR!

bonding med foresta gänget

för någon vecka sen, en fredag klev jag som vanligt upp strax innan sju för att jobba. denna vecka på vingruppen på regerinsgatan - mitt emot där jag bodde i somras. alltid undrat vad för slags företag som fanns i huset på andra sidan. nu vet jag ett av dem.

när klockade vandrade över till 1700 begav jag mig till Scandic Continental för att möta upp alla som jobbar på Foresta och ha lite "utbildning" - lite allvar men mycket skoj stod det på flyers uppsatta runt foresta.
det började med lite info sen en uppgift som gick ut på att rita av vännen man blivit tilldelad sig. samt ställa fem frågor som kretsade kring siffror, t.ex:  hur många syskon har du? hur länge har du jobbat på foresta? etc. det var ju lärorikt. vissa människor visste jag inte ens jobbade där, så det var spännande.
en sista övning vi gjorde efter det var att stå på ett led i backar, helt random, för att sen gruppera oss i bokstavsordning. och självklart utan att någon ramlade ner från backarna. vi hade en liten slackers i vår grupp som inte brydde sig så mycket om hela grejen och fuskade men tydligen så vann vi ändå. GRATTIS TILL OSS!
efteråt avnjöt vi en god buffé och minglade lite. rätt trevligt. gratis är gott, oh ja.

när ett par vinflaskor hade tömts begav vi oss vidare till upplandsgatan 2 där en av kockarnas vänner skulle dj'a. trance/techno och det var bra. billig öl är aldrig fel heller. stannade ett tag för att sen bege oss till paradise - jag, viktor & julia. julias första gång och hon hade himla trevligt! likaså jag men efter en timme eller så kände jag att det började sina lite. julia tog farväl av oss och begav oss hemåt medan vi andra maXade. och vilket jävla tjatter. haha. alla människor kan minst sagt shocka en.


bondade med foresta gänget gjorde jag i varje fall. riktigt kul. dock så var den grundläggande tanken med hela kvällen "kommunikation". vi skulle lära oss att kommunicera bättre på jobbet, med varandra. med mina kollegor gör jag definitivt det hädanefter, förhoppningsvis, men måste ta ett snack med min chef. lite less faktiskt. ganska rejält då det inte förs en öppen dialog om mig och mitt arbete. har nämligen fått mindre pass och såg att det skulle vara ett stort event en kväll, när det står tider skrivna på en hel del "extrapersonal" men ingen på mig. det gick liksom ingen tanke på att fråga mig om jag kunde jobba? otroligt tröttsamt faktiskt. lika var det i sommar, eller, innan sommaren när jag lovades massa extra pass "för i sommar kommer det bli mycket jobb". TJENA! fick typ ett pass i maj, sen inget mer på HELA sommaren. även fast jag ringde in och sa att jag kunde jobba. likaså elin & viktor sa att jag kunde jobba och att de ville jobba med mig - svaret de fick att "ja, men det ska vi fixa". TJENA IGEN!
less. less. less. så här ska det bli ändring, förhoppningsvis, när jag väl får tag på min chef och prata med honom. vill gärna ta det öga mot öga också..



sjukstuga

helgen den 9-11 oktober hade jag bestämt mig för att resa hemöver. landade med min packning hos faster runt 9 tiden, fredag kväll. där varvades olika samtalsämnen med vin & en och en annan god fattig riddare. senaste minnet jag har av att äta fattiga riddare än sen jag gick på fritids. jag stod på en pall för att nå upp till stekbordet. det är det jag minst. himla fint minne. minns även att det smakade superb! denna gång gjorde det också det, mycket tack vare den lilla klicken grädde och äppelmosen. himmelskt.

lördagen kom mor och jag fyndade en portfölj & ett par skor för 30:- rakt över gatan, i en stor blå lada. <3 loppis!
festen fortsatte hem till farmor där det bjöds på en massa mat och äppelkaka. allt onyttigt jag åt den helgen, var otroligt gott men fan så less jag blev på godsaker. tvingade till och med i mig en påse cheezeballs bara för att. jag var inne i ett sockerrace och kunde inte sluta, även fast jag gett upp och frivilligt förlora sen länge tillbaka.
senare, när mörket började lägga sig på himlen, for jag och far hem till syster och hennes 8 hundvalpar och gosade. nå otroligt mysa men fan så bråkiga. buster, den saten. vilken sparvel.

RSS 2.0