stockholm en midsommar

en stad som aldrig sover hade jag föreställt mig stockholm. likt new york fast fan så mindre. men det visade sig vara fel.
idag skulle jag ut och leta upp en minneskortläsare då min kamera är DUM I HUVUDET så var i princip alla affärer stängda. NK- och Souk gallerian var öppen, inte mycket mer. att de har stängt även imorgon gör inte saken bättre!

för att döda den här dagen ännu mer hugrade jag i kläder. ett par sandaler ala gladiatorstuk (linn hates it - I loves it!) samt en skinnjacka, second hand. grymt snygg. men en tusenlapp fattigare blev jag. äsch, fick tillbaka på skatten och vad lever man för om inte för att vara snygg 24/7?


nej, ta och städa lite till och invänta sällskap. med ett glas rosé i handen ska det här bli en ypperlig kväll, natt & morgon. jag har minst sagt besämt mig för att vara vaken en väldigt lång tid framöver. det är ju ändå årets ljusaste dag idag, eller hur var det? varför vara sämre och släcka lampan?

SKÅL var det.

jag, på en sportbar?

nu ni. nu har herrn hamnat lite i klistret. eller nej, så ska jag inte påstå att det är men lite beslutsångest..
saken är den att jag behöver ett extra jobb då jag knappt får några pass på scandic längre! därav har jag febrilt sagt det till folk omkring mig och nu har ett erbjudande kommit upp..

det är en sportbar på söder, skanstull. åtta min från rådmansgatan vilket är ett stort plus! öppet till 01.00 varje dag. jag ska kontakta dem imorn för att komma överrens om en tid att provjobba.. kan inget annat än att hålla tummarna att det går bra.

ett litet dilemma finns och den är att jag trivs fruktansvärt bra på scandic foresta och nu när det börjar bli mer sommar så får jag troligtvis mer pass. skulle tro det faktiskt, viktor tror även det, så det håller jag tummarna för. har påpekat till restaurangchefen ett flertal gånger att jag mer än gärna jobbar men det verkar han skita blanka fan i. dumt nog för jag gör ett grymt jobb ;)
jag har kollegor där i min egen ålder och vi är ett par. på sportbaren är det lite uppåt i åldrarna och en helt annan klientel. sportfånar. som hinkar öl.
på plussidan av att arbeta på sportbaren är att jag får en helt ny erfarenhet och det gillar jag mycket. att utvecklas ska man, det ska JAG. sen får jag även dricks, om jag är charmig så att säga. på scandic har det inte blivit mycket sånt då det varit konferensmiddagar mest och liknande..


så.. what to do, what to do?

soliga daaagar

igår var en bra dag. jag hade gångavstånd till jobbet. åt en god lunch. hann hem på lunchen. jobbet gick bra, om än lite segt.
förtidsgratulerade jessica (fyller år idag) med en tur på grönan. intog en eller ett par öl. åkte FRITTFALL! first freaking time ever. och jag kommer göra det igen.
åkte insane så att jag nästan sprack (läs: fylld blåsa) johan joinade. bollade m. big balls from gröniZH. tog en sväng förbi fridays. myste under filten.

och sen hittade vi en fick cykel på väg hem. ska försöka ladda upp bild för den är riktigt fräsch.

regnet, det är utanför mitt fönster

i söndags när jag kom hem, när det var dags för att lägga sig, kunde jag inte somna. jag låg och vred och vände på mig. tankarna strömmande nonstop. men det var nog det som krävdes. jag har nu lyft en tung sten.
ett tack till kristin & linda. mina käraste. att prata ut kan behövas. tydligen så var det allt som behövdes.

jag tog mig modet och responsen var inte den jag väntade mig. en smärre chock kanske.. så hur blir det nu?
time will tell, bara den inte kommer skrikandes, rakt i mitt ansikte. fast motgångar gör en starkare, visst var det väl så?



idag tittar solen fram. det glädjer. regnet som varade i en vecka, om inte mer, var inte direkt glädjespridande. men samtidigt tackar jag för det. den drog mig ner för att sedan låta solen dra mig upp.

regninga dagar

min hemresa bjöd både på det ena och det andra. konstant regn, lite ångest, lite (mycket) glädje och en hel del sena kvällar. för att hinna catcha upp & träffa alla var jag ut onsdag, torsdag fredag och lördag. tranan tre av gångerna och jag måste säga: tacka vet jag stockholm (eller, vilken större stad som helst) som har ett större utbud.

hur som helst otroligt givande att få träffa alla igen. hade en liten, liten reunion med kristin, linda, veronika och sanna på roys, på studentdagen. ett år efter att vi själv tog studenten skulle det ta innan vi var samlade igen, om än inte alla. det kändes bra, det kom sig naturligt. vi är vi och vi håller ihop. varför skulle vi inte? jag undrar jag när den dagen kommer. när vi inte längre finns där för varandra. men å andra sidan, varför ens tänka den tanken? klart vi kommer finnas för varandra, om än på andra viss och under andra omständigheter.

hann även med två till reunions. en med "arbrå" och en med "kilafors". inflyttningsfest & hyele i fredags, sen gärdet & tranan + max på lördagen. hyelen i arbrå fick mig att känna att jag verkligen gjort det bra som flyttade. jag kände hur jag letar efter större och mer, definitivt mer, äventyr än de som finns att hitta i arbrå med omnejd. jag gillar stockholm.

ett kärt återseende av min mor också. sist vi träffades var i november, tänka sig vad tiden går fort...

tågresor

nu sitter jag på tåget, on my way homehome. lyssnar på adrian lux. såg precis videon till låten can't sleep.

sitter förövrigt på "nedre plan" på tåget. dubbeldäckaren. första gången jag åkte med ett sånt här tåg var när jag skulle till london 2007. till min besvikelse fick jag sitta på "mellersta plan", varken nedsänkt eller upphöjd. STOR besvikelse för stunden. men nu, nu sitter jag här, och drar arselet längs rälset känns det som.
trevligt trevligt.

nytt kapitell, återigen

nu bor jag på regeringsgatan. i stan. jag trivs. jag kan gå hem från krogen.
saken är den dock att jag har helvetestrappan att frukta varje dag!

varit ledig i en och en halv vecka nu, ofrivilligt. men jag har flyttat och stått i så jag klagar inte. lite segdraget har det blivit dock.

sen senast har jag även varit på en av de bästa födelsedagsfiranden någonsin. mican fyllde 21 och bjöd på kalas på hennes familjs herrgård. jag säger bara:
rose & fanta
umgänge
hund
brännboll
mat
presenter
FINVÄDER
madrass och stek
första doppet
brygga
midnatt
nya bekanta

ett riktigt hejdundrandes firande. och direkt när vi väl anlände till sthlm igen blev det after work med hela grönan gänget på lejonbacken. lika trevligt det.

ett antal besök på grönan har också hunnits med. gratis åktur tackar man inte nej till. spenderade även en dag/kväll där med johan, frida och linn. kombinationen dåligt väder & öl var en bidragande faktor i det att jag vågade mig på INSANE! helt insane bra var det också. så bra att vi åkte tre gånger i rad. uppskjutet åktes även.
spökhuset var en besvikelse. men blev riktigt skrämd 1-2 ggr!

snart beger jag mig hem till hälsingland, om två timmar drygt. ska fira stundenterna. alltid lika trevligt. och det vankas REUNION! LOVES IT!

ficks @ f12

sammanfattning av kvällen igår med tre ord:
 
glassbad
hemligheter
LIV

RSS 2.0