hej då arbetslöshet!

det här är minsann en bra dag! FICK JOBB!, linda fick praktik i azorerna, linn en massa nya kläder, jag mer pengar i påsen och nu vankas utgång!

okej, det viktigaste är ju att jag FÅTT JOBB! numera kommer jag kännetecknas som den ambulerande herrn - ambulerande receptionist & kundtjänstmedarbetare. oh ja, fancy as hell.
det innebär helt enkelt att jag kommer hoppa runt på ca. 10 olika företag i stockholm och samla på mig en massa nyttig erfarenhet. kommer jobba med alltifrån att koka kaffe & sköta posten (mindre fancy) till att stå i reception och sitta i kundtjänst! mycket bra att lägga till i CV.

det känns faktisk helt toppen - förutom lönen då. men, jag har som sagt ingen tidigare erfarenhet inom dessa områden och det är fan inte lätt att få jobb! men här står jag, med ett jobb! som jag dessutom blev utvald av hundra ansökande! det känns faktiskt bra!
ska skriva anställningsavtal på måndag och få presentera mig för alla andra arbetande på rekryteringsföretaget som är ett familjeföretag med sex anställda - så mysigt så. och på tisdag börjar min utbildning! IT FEELS GREAT!


nej, utgång var det. ses i dimman..

mycket bra, mycket bra

att åka hem i torsdags var något av de bästa jag gjort på länge, i synnerhet med tanke på hur låg jag varit de senaste veckorna.
besöket hos faster innebar vin, hemlagad mat a-la-fabolös-faster och en massa ventilering. än dock om jag kunde ha behövt mer av det så räckte det för denna gång. jag älskar dig.

möttes av en ny-hemkommen far från egypten och det syntes att han hade njutit av resan. såg även en film som han klippt ihop från resa, som jag för övrigt somnade till.. likaså farmor.

ett kärt återbesök på torsbergsgymnasiet hanns även med. var ett bra tag sen sen sist. och marga är ju toppen! kvällen förgylldes med besök hos erika (lite av en tradition) med fin massage (behövlig närhet enligt oss själva) och te. vid tolv förflyttade jag mig till en annan trevlg lägenhet på gärdet - kerstins. även där avnjöts te tillsammans med henne och lisa. en burgare på max innan hemfärd vid tre.

hur som haver var lördagen bäst! födelsedagsfest hos jenny i alfta! så jävla toppen. på dagen träffade jag efterlängtade kristin innan jag blev bjuden på frukost av nilla hemma hos erikssons (gamla goda tider!) det var även det riktigt härligt - så mycket catch-up. sen tog jag bilen till bollnäs för att fika med johanna! bra dag helt enkelt.


och idag har jag varit på arbetsintervju  - håller tummarna - samt umgåts med anna! utan mig hade det blivit värdelös shopping - MARK MY WORDS!



mindre bitter, nästan glad

idag har jag haft en bra dag. började dagen, eller rättare sagt natten, men att möta upp hampus & sofie för lite tequila shots och en arg & rätt bitter inneboende. men trevligt hade vi, om någon var lite för full dock. men det skadade inte, trevliga bilder & filmer blev det i varje fall.
vaknade strax innan sju av ett samtal från käraste caroline barås som befann sig på svensk jord efter tre månader. åkte in avnjöt en god frukost med henne på centralen och fick höra en massa gobitar från hennes rundtur. fick även två presenter; d&g kallingar och en tröja med  med texten "i'm not a genious". hon sa att hon tänkte på mig när hon såg den tröjan - tack.

kom hem runt en nio. fixade med jobbansökningar och åkte sedan till solna för att söka upp arbetsförmedlingen. hittade inte, ringde syster för rätta adressen och under samtalet fick jag ett mycket, mycket passande samtal. det var från arena personal, rekryteringsfirman, som sa att de hade hittat ett jobb åt mig! ett sälj jobb. ska dit på intervju imorn och se om det är något för mig annars ska vi se vad det finns för möjligheter.
kom till arbetsförmedlingen, fick kö lapp och satte mig vid datorn. fick ett samtal från ännu en rekrteringsfirma, personal center, som också ville boka in mig för en intervju! så imorn har jag två intervjuer! en 11:00 och den andra 13:30. gaah så bra det känns.

men det slutar inte, nej nej, tro inget annat. utan när jag gick till station så ringer det en herre från ett företag som jag vid lunchtid hade skickat en ansökan till. han ville att jag skulle kolla in deras hemsida för att sen ringa & boka in en intervju om jag fann det intressant. ett sälj jobb på provision, vilket inte är lika lockande som fast lön som det första jobberbjudandet jag fick. men det skadar ju aldrig att gå på intervju!
ska ringa upp honom imorn för att se hur vi ska gå vidare. BRA SPÄNNANDE!


plus att jag åker hem i helgen. blir ett dygn hos efterlängtade faster först med lite vin och massa bubbel som jag behöver ventilera. sen förhoppningsvis blir det en massa andra vänner som man stöter på så som johanna, åtminstone om nu fia väljer att dissa!, med lite pancakes? how lovely. och utgång lördag?
who knows.

det börjar ljusna i varje fall. i'm on my way back to the top again.

min vän

trodde jag ja.. men nej, som vanligt. ingen direkt förståelse, tragiskt nog.
vad gör man?

bittra människa

jag har en väldigt dålig period just nu. vääldigt vääldigt dålig.
allt känns meningslöst, eller, jag vet inte ens om det känns det. det känns inte allt. i'm numb.

här sitter jag, i en lägenhet i stockholm. själv måste tilläggas. heeelt själv. var ut igår, eller, det blev en jävla misslyckad utgång.
alla hjärtansdag och jag var hemma mest hela dagen (som tidigare dagar speglats av också) hade varit ut dagen innan också. gjorde inte alls mycket förutom att jag åt, såg film och sov. åkte till sebbe en sväng där linn befann sig. umgicks, bestämde utgång, åkte hem med julia, duschade, gjorde guacamole på två och en halv avocado av sju möjliga (resten var outdated - heja euroshopper!), drack margaritas och åkte sen igen till sebbe och linn.
hade bestämt oss för att gå till nordic light hotel (ingen aning what-so-ever vad det är) och drack några glas vin för att sen åka in till stan vid ett. kom in, gick och käkade (som vanligt - och tydligen enda anledningen resten av sällskapet ville in - KUL LIV) för att sen komma till ett näst intill tomt hotel. och mer blev det inte.

trodde jag skulle få sällskap under natten men så blev det inte heller. hade jag fått det hade kvällen varit värt mödan om man säger så.
men nej, här ska man inte göra något. jag får väl skylla mig själv som inte har direkt vänner här nere i huvudstaden men jag ska arbetade på det bara jag blir över denna bitterhet. jag är så jävla less.


jag känner att det skulle vara SÅÅÅÅÅ passande att vara hemma hos erikssons i arbrå. som på gamla goda tiden där det var drop-in för mig, jämt. alltid välkommen. att bara få vara och umgås, prata. med linda, emelie, kristin och nilla. snälla. ge mig en gnutta av det livet igen. låt mig få komma dit, fast här.

almost

okej. så här säger vi - prognosen av alla hjärtansdag har varit helt duglig.
förutom biten  i var jag befinner mig nu - hemma efter krogen. ensam.
så skulle det inte bli. efter kvällens dialog trodde jag att kvällen skulle sluta helt toppen, men så blev inte fallet och det suger.......


mer har jag inte att tillgägga. hoppas att din kväll varit bra iaf,

sweet dreams

fuck no! eller jo, det var en jävla bra dröm men den höll ju inte i längden om man säger så - jag vaknade.
och med det menas att jag inte har någon valetine, som jag hade enligt drömmen. kul liv, kul liv.

gårdagen var i varje fall helt jävla toppen! tack suss & linn!

en fika, ensam

linn efterfrågade sällskap över lunch - sagt & gjort befann jag mig på centralen strax innan ett med cv:n & deora i väskan. mötte upp linn för en kort visit och lite friskluft innan jag begav mig vidare. med vidare var det egentligen tänkt hem, men så blev inte fallet. här ska söka jobb.
ringde ett samtal till ett café där jag sökt jobb men kontaktpersonen satt upptagen så jag lämnade namn & nummer. därpå bestämde jag mig för att ta mig en lite längre promenad till söder för att se ut ännu fler hemtrevliga krypin att söka jobb på (inte för att caféet jag sökt jobb på är så hemtrevligt då det ligger i ett öppet butiklandskap i PUB-gallerian).

...av någon anledning söker jag mig till jobb på café. kanske är det utav den enkla anledning att det verkar vara ett lättsamt jobb i en förhoppningsvis lika trivsam miljö. eller är det på grund av det stora urvalet? saken är bara den att på grund av att det finns caféer vart man än vänder sig blir det lite overwhelming. det blir för mycket att välja på helt enkelt.

hur som helst kom jag endast till gamla stan där jag bestämde mig för att leta ett mysigt café att undersöka. gick in på Café Minuer där jag nu sitter i skrivande stund. tidigare avnjöt jag en latte & bärkaka i sällskap av The Alchemist av Mark Illis. och vad beträffar jobbsökandet har jag inte riktigt kommit dit än.
tänkte att jag skulle skriva ett butiksanpassat ansökningsbrev och därefter jaga jobb på den fronten. tänkte även här i veckan kontakta något inom omvårdnad, äldreomsorg. här ska det fås jobb.


har till min nackdel upptäckt att jag inte har något mottagning här nere på cafét och har nog därför missat samtalet från cafét. får ringa igen när jag reser mig för att vandra vidare eller imorn.
nej, ett ansökningsbrev var det!

no fun anymore

kul liv. kul liv. här sitter jag, än en gång, ensam hemma i lägenheten. har dock haft sällskap hela kvällen av bobo & två vänner.
MEN som vanligt drar bobo vidare, soooom vanligt. har nog inte umgåts riktigt med henne på över en vecka och jag vill fan inte vara ensam nu. speciellt inte nu när jag är arbetslös och jävligt.
vetskapen om att jag ensam kommer vakna upp ensam, igen, gör mig arg. än värre blir det av att jag verkligen måste söka jobb imorn - verkligen måste!

var och fikade tidigare idag med martin, my friend in circus de unemploy!, och har därefter nog fått lite tankar på snabba cash. amasterdam en vecka? why not? you only live life once..
nej, men seriously. fiket vi var på vid mariatorget var super. ska nog ta med mig deora dit, som övrigt då får fraktas i min fräsiga nyinköpta väska från granit, och ta mig en god kaka och söka söka söka jobb. det får nog bli.. nu ska vi se.. antingen imorn men då måste jag och då menar jag MÅSTE jag till barkaby. annars får jag inget trevligt sällskap på länge. och torsdag ska jag hinna ut innan vargarna kommer för att uppsöka prospekter för jobb. OCH för att kunna göra det så måste jag till biblioteket imorn dessutom för att skriva ut massa CV:n.
skriva om CV måste jag även göra. och ansökningsbrev. bazar mässa på fredag/ lördag fordrar många CV:n! väldans många! FÖR HÄR SKA JOBB FÅS!

nej, på torsdag blir det att träna med mi tydligen. det blir spännande. med min ekonomi lär det bli lite byggande här då jag framöver kommer leva på linser & havregryn känns det som. + hårdbröd! göttans!
beach 2009 - skin and bones låter väl fabolöst?

jake the cake

har haft ett par slappa dagar nu och det har varit otroligt skönt, emellan åt. beroendes helt på vilket humör jag varit på, mycket på grund av spänningar inför USA-samtal. ett samtal som för övrigt inte anlänt än och mer än så förväntade jag mig faktiskt. falskt, tråkigt nu.

för övrigt så var jag väldigt sugen på cake idag vid ett tillfälle som hade ypperlig potential till att stilla suget. men så blev inte fallet, tyvärr. i wanted it bad. men det är inte alltid som man får som man vill har jag märkt. och cake kan man aldrig få nog av.
by the way är jag a skinny biatch också. thin & fabulous. mer av det lär det bli nu också som arbetslös. men jag ska ta nya tag i veckan och fan i mig skaffa mig ett jobb. så är det bara.

i need the cash!

RSS 2.0