tallinn cruise!

förra helgen, eller, helg och helg - söndag till tisdag - så bar det iväg för kryssning. min första på jag-vet-inte-hur-många-år. tallinn var destinationen. hela dagen gick riktigt galant förutom att jag jobbade frukost, men jag stannade kvar och fick mig en riktigt fin middagsbuffé.
hur som haver klämdes jag i dörrarna på tb när jag stressade för att komma i tid och möta upp linn, jessica o jenny. och i tid kom jag, men inte dem. väl på båten började festen på dirr. öl & cigg stod på listan. eller, vin till att börja med.

kort och gott så blev det en hel massa håll-igång. bjudna på skumpa. mötte ett regnigt tallinn. åt bakis på donken, riktigt fint. tog en fika och strosade smått i köpcentrumet. mycket skratt, mycket redbull vodka. räkmacka till middag. mycket kort samt många filmer. riktigt galej med andra ord.

var skönt att få komma iväg ett par dagar och inte bry sig om att det var måndag. eller tisdag för den delen. eller söndag.

det var en bra resa helt enkelt. kort och gott. första gången i tallinn dessutom. 

varför ska det vara så jävla svårt

jag har nog, tror jag, bestämt mig för att kryssa bo i london på min lista av vad jag vill göra. vid närmare åtanke är det inget jag vill göra härnäst. kanske senare, längre fram, men inte just nu. jag lever och sliter här i stockholm för att en dag förhoppningsvis få möjlighet till att se mer av världen, få utforska större delar. en längre tid. en längre semester. där jag slipper slita. något jag definitivt skulle få behöva göra i london för att kunna få resa i framtiden.
åker jag till london kommer alla pengar gå åt till att leva i just london. inget mer. inget utöver.

därför lutar det åt att jag stannar antingen här i sverige och försöker jobba häcken av mig så mycket som det går. verkligen börja spara på riktigt. inte spendera i onödan. det kommer bli tufft. riktigt tufft. i varje fall med tanke på att jag måste finna någonstans att bo. och jag letar ju inte boende själv så jag måste ju ha det åtanke också.

för så här ligger det till:
bestämmer jag mig för att åka till norge i stället och jobba häcken av mig för att spara till en längre resa till vintern så ska jag i sådant fall flytta i mars. i och med det måste jag säga upp mig i december. men ja letar ju boende nu nu nu och då för minst ett halvår framöver. finner jag boende blir jag fast, även om jag gärna vill till norge. därför är hela boende situationen så JÄVLA svår. eller, jag måste inte hitta ett boende för ett halvår, men det är för det jag letar. hade varit mycket lättare om jag bara bestämde mig för att i mars ska jag åka. men det är saker som måste redas ut innan dess. FAN!

stressar m. bud hit & dit!

den senaste timmen har det varit lite galet på jobbet. en dam som kom inrusandes, stressad till tusen och med en fruktansvärd attityd. fick inte tag på personen hon sökte och det gjorde inte situationen bättre. hon stack, snabbare än vinden. *varsågod*

sen var det en hel del som skulle budas iväg nyss. en hel massa. men det löste sig. problemet är dock bara att de måste vara framme innan fyra så vi får se hur det går på den fronten. utspritt över stan så där. men, it's up to them now. i've done my part!

hår? check. rakappart? check.

var lite över en månad sen jag klippte mig och har känt att jag borde ta mig i kragen och beställa den där tiden. men det blev aldrig av, som sagt. förra veckan funderade jag därför på om jag skulle låna sebastians rakapparat och raka lite själv (sidorna och där bak), men vågade inte riktigt.

igår, däremot, såg jag hur rakapparaten låg där. kollade mig i spegeln och bestämde att jag skulle göra ett försök. tog den kortaste längden först och provrakade vid höger öra, men insåg snabbt att det var för kort. gjorde lika på vänster sida innan jag bytte längd. sen var det bara att köra.
resultatet blev överkomligt så då tog jag fram färgburken strax efteråt. samma färg som sist - ingen större skillnad med andra ord. en eller två nyanser ljusare. fräschare. lite somrigt. sommar ska det vara.

någon sax till att klippa övriga håret fanns jag dock inte. så det är i princip samma frisyr som när jag klippte mig, bara det att det är längre. men jag gillar det. gillar det korta runt om. kort kort. kort ska det vara.

-------------

"du är en mycket vänlig själ, tack!"
-
fin kommentar jag just fick på jobbet.

 

 


ut och se lite mer kanske?

(trevlig läsning, ni som orkar er igenom..)



jag börjar inse nu att jag börjar bli allför bekväm och gillar det inte riktigt vid närmare åtanke. visst, det är skönt att ha ett fast jobb och ha sin egen inkomst och att få röra sig fritt. men inte riktigt så fritt som jag skulle riktigt vilja. fritt inom ett visst område för tillfället bara. jag vill ha större ytor att röra mig på - så som hela världen. nu är jag fast i stockholm.

flyttade hit för lite mer än ett år sen och allt har rullat på bra sen dess. jag och min käraste kära vän linn fann boende ganska direkt där vi gjorde oss hemma och pysslade på. det var i solna det, cirka 8 månader.
jag jobba som mötesbokare fram till februari parallelt med servitörsjobb på scandic. det fungerade bra och jag hade en bra lön. jag överlevde rätt rejält samtidigt som jag kunde lägga undan en hel del inför framtida projekt.

i samband med att jobbet som mötesbokare tog slut var jag arbetslös i en månad innan jag började på Personal Center där jag idag har fast anställning *tack o lov*. under denna månad hade jag tid över till att fundera närmare på mina planer som au-pair i USA ett år. jag fick kontakt m. en familj strax utanför NEw York och det började luta åt rätt håll. jag var mentalt påväg redan men i sista stund valde de att gå med en annan au-pair ist.

jag slopade hela idén och började jobba ambulerande inom växel/kundtjänst och reception, något jag gillade riktigt mycket. jag fick ut så mycket mer av mitt arbete än att bara sitta på ett och samma kontor, dag in, dag ut. jag fick lära mig nya saker var dag. träffa nya människor. handskas med nya problem. varje dag var ett nytt litet äventyr då jag oftast var obokad men var beredd, klockan 7 på morgonen, att få ett samtal och bli bokad. ta mina grejer och bege mig till arbetsplatsen, var den nu än låg, i stockholms innerstad.
ställen jag hittills varit på är bl.a. TV4, Strix Television, Nordic Bake Off, Länsförsäkringar, Idrottenshus, Colt Telecom och LRF Media där jag sitter idag.

i och med att det inte blev någon flytt till USA, och i samma veva strul med vårat befintliga boende, började jakten på en nya adress att bosätta sig på. vi la ut en annons på blocket och fick ett napp på en stor trea på Norrmalm. då inga andra passande erbjudande trillade in valde vi att tacka ja, dock vara kontraktet endast för tre månader. men tre månader var bättre än inga månader alls. att det dessutom var under sommarmånaderna gjorde saken inte sämre.
vad jag kan säga om denna sommar är att det blev en bra sommar. med en toppen adress mitt i stan hade jag gångavstånd till i princip allt. jag trivdes som fisken i vattnet då jag även fick ett längre uppdrag på Strix Television där jag var hela sommaren. människorna som jobbade där var riktiga gobitar och kommer förevigt tacka dem för att de tog emot mig med öppna armar.
hur som haver.. i och med att det var min första sommar i stockholm, en sommar jag stod helt på egna ben, skulle här spenderas. inte hålla tillbaka. och det var precis det jag gjorde. jag släppte loss. pengarna jag hade sparat undan (och blivit tvungen att leva på lite i två månader då jag gick utan lön) var det inte mycket kvar av när augusti månad började närma sitt slut. och jag ångrar det inte för fem öre.
trodde jag skulle få jobba en hel del extra i sommar också, på scandic, nära och bra som jag hade det, men så blev inte fallet. fick något pass i maj sen var det slut med det. riktigt synd och dålig stil av dem fast jag upprepade gånger påpekade hur mycket jag ville jobba under sommaren och som de bemötte med att "ja, men i sommar kommer det finnas mycket att göra" tja, hej på er. blev så att jag fixade ett annat extrajobb istället, men inte förrän i slutet av sommaren. juli någon gång där. en sportbar på söder där jag jobbade ett tag, fram tillls dess att scandic började höra av sig igen. så nu jbbar jag en hel del där. frukost på helgerna. inte det mest optimala, men det funkar. jag behöver pengarna för att kunna uppfylla lite drömmar jag har om framtiden...

--------

sedan tidigt 2009 hade jag sagt att jag skulle vara utflygen när hösten började svepa in. att jag skulle ut och resa, se mer av världen. eller en flytt åtminstone. men nu sitter jag här, fortfarande, och känner mig varm i kläderna. fast inte riktigt så bekväm. jag bor på en soffa. jag jobbar hela veckorna, plus helger, med enstaka lediga dagar mitt i veckan som hindrar mig från att komma över min 75%-gräns. så för att kunna överleva och spara lite lite så måste herrn jobba häcken av sig. men det är för en god cause så att säga. till hösten, senast, lyfter jag och tar och testar mina vingar någon annan stans. förhoppningsvis blir det redan till sommaren. london? oslo? ja, vi får se. någonstans ska jag snart bege mig. saken är den bara vad jag ska bestämma mig för.

det jag vill göra är följande:
- tågluffa genom europa.
- bo i london.
- ta en liten längre semester till New York när jag fyller 21.
- flytta till USA.
- roadtrippa genom USA.
- backpacka riktigt riktigt långt.

ja, listan skulle kunna göras ännu längre men dessa står väl lite längre upp.


och åter till mitt liv nu. jag letar lägenhet för fullt. antingen själv, eller tillsammans med niklas. har varit på en visning. det var en fin lägenhet, men lite för dyr för vår budget. på söndag kommer dock en annons in i DN. så snälla alla gamla farbröder och tanter som har en toppenvåning mitt inne i stan, tänk på oss. läs vår annons. RING oss! för guds skull. GE OSS EN LÄGENHET! vi kommer ta väl hand om den.
annars, annars, kanske jag har ett annat alternativ på boende också. för mycket längre orkar jag inte sova på en soffa. visst, det funkar. men.. jag vill kunna känna mig mer hemma. inte endast som en inneboende. ha mina saker, där jag vill ha dem. kunna rensa bort en massa. ha en liten garderob för mig själv. och kunna komma och gå som jag vill, inte behöva vänta på en nyckel som hoppar fram och tillbaka.. jag vill ha lite stabilitet för att väga upp allt annat virr och trams, hit och dit, som pågår just nu. allt flängande.


----
ja, en liten mindre uppsats blev detta. himla spännande att läsa, eller hur? svårt att kunna få med allt man vill. jag skriver för mig själv. jag skriver för att minnas framöver. kunna blicka tillbaka. kunna uppskatta.



men det är så himla mycket mer jag vill göra.


en fin fika

igår träffade jag min fina vän kristin. det var över en månad sen sist. middagen på vapiano när jag hade fyllt år. tiden bara rinner iväg.
det var himla trevligt att ses igen. vi tog en fika på chokladbollen vid s:t eriksplan.

en tanke: dumt att man ses lika lite som när man hade 30 mils avstånd emellan varandra när det nu bara är ynka 3 kanske?


fick prata igenom en massa och det kändes bra att uppdatera sig, och behövligt.
tack min vän.

update update (kanske blir lite lång)

här rinner tiden iväg märker jag. skyller på att jag jobbar. faktiskt.

den senaste tiden har jag varit HEL del på Länsförsäkringar och jobbat och där är det rejäla restriktioner på vad som får göras på nätet eller ej, därav har jag inte hunnit uppdatera bloggen nå vidare. kvällarna spenderar jag mest med att umgås. eller jobba. eller tappa bort plånboken!

vad beträffar plånboken vette tusan vart den tagit vägen. den försvann natten till igår eller då på morgonen igår. vaknade 08.28 och pendeln gick 08.34 så tog första bästa plånbok (bukar för det mesta lägga ifrån mig den på vardagsrumsbordet *mitt sängbord*) men råkade då få med mig sebastians plånbok ist. sprang som en galning och upptäcker när jag väl är inne i stan (sprang förbi spärrarna i spånga) att min plånbok är borta.
självklart tänkte jag att jag enbart tagit fel plånbok och att den fortfarande låg hemma, men så var inte fallet. har vänt upp och ner på hela skiten hemma, plus att sebastian hjälpte till att leta på morgonen, samt vandra sträckan till stationen från honom fram och tillbaka för att se om jag tappat den där. men där fanns den ej. SÅ JÄVLA PISS!
min första riktiga plånbok, fin dessutom, och jag tappar den. inköpt på en loppis i Berlin också. FAN! det som är mest surt är att jag nu är ett SL-kort fattigare. ett hösttermins kort dessutom! sepebilligt då jag köpte det precis innan jag fyllde 20. 5 månader för 1200:- ist för 4 månader för 2300:-! apa.

vidare så har jag spenderat en helg i Uppsala. riktigt bra helg. träffade veronika efter att inte ha sett varandra på ett bra tag. träffade även fredriks alla uppsala vänner kändes det som och det var också ruskigt trevligt! en bra helg helt enkelt. avslutades med bio också. fint.

även varit iväg och kollat på en lägenhet tillsammans m. Niklas i söndags. den var fin. ligger i hammarbyhöjden. rätt dyr dock, så vet inte om det blir något av den saken. får besked nu i slutet av veckan, förhoppningsvis. annars så slutar det åt en annons i dn...

har även börjat fundera vidare på framtiden. vad sägs om London? jag säger ja! riktigt när är inte bestämt men jag vågar säga nästa år.

---------

i helgen åker jag hem. på fredag. direkt till faster och lättar på hjärtat, vilket verkligen behövs. stannar där till på lördag varpå jag drar vidare till bollnäs och farmor. hem en vända sen till syster och kela med alla 9 st underbart söta hundvalpar. kommer befinna mig i hundriket. himla mys kommer det bli. sen söndag svänger jag förbi en sväng hos far.
än så länge har jag inget mer inplanerat. förslag någon?

nästa söndag åker jag på kryssning m. jessica, linn och jenny. till tallin. kommer hem på tisdagen. att jag bli bjuden är en ren och skär lyx. jag kommer njuta. aldrig varit till tallin heller, + för det.
och den 21 november är det ännu en båtresa som väntar. denna gång på Galaxy. 24-timmars. far fyller hela 55 år den 20:e så då drar vi iväg, familjen, och firar lite.


nej, nu åter till arbete. LRF Media som stundar idag. jag gillarT! mycket! även fredag ser det ut som!
me like reception.

RSS 2.0