förberedelser

sitter nu på jobbet och har lite trevligt. alla springer runt och fixar sig halloween-fina medan jag sitter här, i mina finbyxor och en fin liten skjorta. men har man inge pengar så kan man inte mycket göra. eller jo, visst kan man men inte riktigt.
det får bli en annan gång!

en dunderkväll kan jag lova att det kommer bli ändå!
oh ja.

bo på rica hotell på drottninggatan blir det också. lite helgslyx så där.
sen kommer även linns familj ner ikväll så blir att umgås med dem i helgen!

jag såg en hare

igår på kvällskvisten blev det en liten tripp in till sumpan och joina linn hemma hos jessica. vi tog det lugnt med lite vitt vin, tv och sen kom även martin förbi. fortsatte kvällen med gamla hederliga jag har aldrig. runt halv ett tiden blev det för mig att bege mig hemåt för lite sova. linn stannade och hade fortsatt trevligt, tydligen. själv såg jag en hare skutta omkring i bostadsområdet när jag gick på pendeln - det var mitt fortsatta trevliga den kvällen.

idag på jobbet gjorde vi alla på plan 16 en mini disc-profil för att lista ut vad för slags egenskaper man besitter vad gäller arbete.
jag blev ensam som perfektionist och beskrivningen passade in rätt rejält på vissa plan, så det var minst sagt spännande. fick även lära känna mina arbetskamrater bättre då jag fick ta del av deras egenskaper etc.

bokade även in tre möten - ett nytt personligt rekord - och det kändes hur jävla bra som helst! det behövde jag verkligen.


morgondagen består först av arbetsintervju på stockholmsmässan då, sen jobb och sen efter jobbet ska vi ha pumpa-tävling på jobbet.
vi är uppdelade i två lag som ska tävla om att skapa den fräsigaste pumpan, något som jag förövrigt aldrig testat mig. hoppas på en innerligt rofylld kväll med mycke skratt och lite alkohol till det som det även står på schemat.
sen på fredag är det lite förkrök på jobbet innan utgång på Patricia men eftersom jag, linn och sjunneskog ska bo på hotell åker jag nog dit relativt tidigt och sen så ska vi försöka ta oss ut till Patricia för att joina resten.


med andra ord har den här veckan hittills varit helt toppen och ännu mer toppen ser den ut att bli!
bra där, bra där, mycket bra där.

märker jag av att det är vintertid?

nej, inte i detta nu faktiskt. men tidigare i morse trodde jag att dagen skulle bli riktigt mörk och trist och detta var innan jag öppnade min mail.

jag skicka nämligen in en ansökan till Stockholmsmässan igår för lite extrajobb och hade fått mail om att de behövde arbetare nästa veckan 7-9 november. så, på torsdag ska jag på en liten intervju och det ska minst sagt bli spännande.
och inte nog med att jag fått detta jobb erbjudande så ringde även Helena från Foresta idag och sa att en liten fågel viskat i hennes öra att jag ville lära mig mer om à la carten och självklart vill jag det. Så nu blir det kanske lite mer jobb på Foresta - så jävla bra. Jag trivs där och att kanske komma att få ta mer ansvar är bara ännu mer bra! För nu den här månaden är jag bara uppskriven vid fem tillfällen...

på jobbet gick det även jäävligt trögt idag. bokade inge möte förrän de sista två timmarna - så de två första timmarna kändes jävligt långa samtidigt som inget-möte-bokat bidrog till tanke att-kommer-jag-hinna-boka-mina-två-möten-som-är-mitt-dagsmål?
sen fick vi lite feedback från vår största kund, som jag dock inte suttit på så länge, och jag måste bättra på mig vad gäller kommentarer. jag kan erkänna att jag mest bara bokat in möte eftersom jag måste och därefter att det lackat lite på kvalitén  av dessa möten. men nu ska här bli bättring! det lovar jag.

me love to utvecklas, det är bra för själen.


så, trots allt och den mörka vintertiden som drar öven stan blev det en bra dag idag. och ännu bättre blev den tack vare den fina regnbågen som uppstod precis utanför kontoret idag. den var enorm och enormt nära! ska försöka få en bild som johan tog. den var nog fin.

nu äter jag även farmors äppelkaka med extra varma äppelbitar som jag just gjort i ordning i ugnen. med lite marsansås på det och min kväll är härmed fulländan. bra tv är det dessutom.

hectic day (2008-10-22)

onsdagen började med att jag vaknade upp i en säng i uppsala bredvid min käraste.... linn.
åkte nämligen med sjunneskog hem till henne jag och linn igår efter att linn slutat jobba. fast innan vi begav oss hem till lägenheten och slumrade så blev vi bjudna på fin middag av kim på il gusto. smaklig aftonmåltid blev det.

hur som helt - back to wednesday.
packade ihop oss lite hastigt och styrde kosan mot huvudstaden strax innan nio på morgonen. hamnade i massa bilkö, farade för att linn skulle komma försent men framme vid centralstationen var vi två minuter i tio aka. två min innan linn började jobba.
droppade av linn sen skjutsade sjunneskog med mig hem, tittade på lägenheten och tyckte den var fin.

hoppade snabbt in i duschen, åt, städade lite och åkte till jobbet.
väl på jobbet blev det inte mycket tid över till att rinna då vi på plan 16 först hade ett litet onsdagsmöte som vi i fortsättningen kommer ha varje onsdag 12.45.
gick igenom lite manus och invändningsteknik. lärorik timme. när vi sen återgick till arbete skulle det fotas inför den nya broschyren och då fick man ställa upp som modell så att säga.
det var jag och malin som fick "stagea" inför en photoshoot när vi satt vid datorerna och låtsades ringa. får fan i mig hoppas på att det blev ett par fina bilder eftersom de kommer printas in på blad som kommer skickas ut för att marknadsföra Expandator International.

hann ringa något samtal sen var det dags för bolagsmöte.
där snackades det om framtiden för bolaget, vad som hänt och lite övrigt. vi nya fick presentera oss och innan VD ens hann säga ordet av det stod herrn upp och presenterades - något som VD uppskattat då han talat om för min chef efteråt att han gillade det nya gänget och att vi var så framåt.
mycket tack vare herrn själv som var så framfusig - det är en ny jacke som börjar träda fram ;)

innan arbetsdagen var slut hann jag i varje fall boka in ett möte.


väl hemma sen igen hade jag tvätt tid och ett helt kök fullt med disk. bara att sätta igång och vara duktig för dagen som infinner sig idag innebar ju fin besök av pappa och farmor.

mobilt bredband

Nu är herrn igång igen med surfandet. det har nämligen legat lite på hyllan sen vi flyttade till lägenheten då det inte funnit någon riktig trådlös uppkoppling att ta del av.
men nu, nu, alldeles nyss, tecknade jag 3 mobilt bredband och här sitter jag nu i full rulle och surfar.

liten update

sen sist jag skrev har det hänt en del..

jag har flyttat ihop med linn i en två i ulriksdal, 9 min från stan. superskönt! och vi börjar få det riktigt fint.
i helgen kommer nog pappa och farmor så då ska här sättas upp hyllor, barbord och lite lampor som behövs skarvas om.

jag har två jobb som jag varvar.
ett som kundbokare, deltid, 13-17 varje dag. sen serverar jag ute på Foresta på Lidingö några kvällar ibland.
i september var det en hel del jobb där men nu under oktober har det inte blivit så mycke. får hoppas att det trappas upp en helt del när julborden drar igång.

genom båda jobben har jag lärt känna fina människor. trivs, ja, det gör jag.
i lördags jobbade jag på Foresta mellan 16.00-02.30 då Millesgården hade abonnerat för 35 års fest.
Fredrik Kempe var där och sjöng någon låt sen vid ett av de tre borden jag serverade satt en annan före detta schlager-sångare.

annars i helgen har jag mest sovit, slappat, varit på food-shopping med linn ute i Rissne på Willys (i samma område som jag har ett minne av från när jag var mindre när jag, pappa och anno var och hälsade på farmor. Vi var in på en bilaffär som jag och linn gick förbi, men som jag inte minns vad det var vi kollade på.)


nej, nu ska jag städa undan lite innan jag åker till jobbet. :)



just de ja - ingen av au pair familjerna ringde för intervju. och nu när vi hittat ett sånt fint boende här nere i huvudstaden stannar jag nog till april-maj, innan jag reser till usa, om det nu ens blir av.

another family

nu har en till familj satt upp mig för telefon intervju - HJÄLP!

den här gången är det två barn, 5 och 9 - killar båda två.
de bor i Fairfax Virginia, lite utanför Washington D.C.


det är verkligen MYCKET surr i min hjärna nu. rätt jobbigt.
får se om de ringer, den andra familjer har inte gjort det än..

shit shit shit!

kollade just mailen och en familj från Alabama har satt upp sig för en telefon intervju med mig!
varför nu?

de är 7 barn! JA! 7 barn!
tre stycken tvilling par på 15, 7 och 6 år! Sen en på 19 som inte bor hemma..

låter inte som en passande familj.
men rätt spännande att de inte är förräns nu någon familj hör av sig då jag vara varit inskriven på STS sen i MAJ!
ja, MAJ!
men fick ju inte körkort förrän i slutet av augusti som varit ett stort hinder...


vad ska jag ta mig till? jag har ju inte alls haft det här i åtanke.
att prata om varför jag skulle passa som deras au pair och shit.

händer verkligen det här?

RSS 2.0