Deora = ROSA! :(

jävla skit säger jag.
min vita fina macbook är numera rosa/vit. det röda lakanet har färgat av sig på den.
tangenterna skimrar rosa.

fint? nej. jag är ingen pink boy om man säger så.

lätt att ta för givet när så inte är fallet

När jag just vandrade en trevlig liten väg ifrån pendeln och samtidigt lyssnade på underbara låtar av Imogen Heap yrade en vind upp och smekte min kind. Och utan anledning tänkte jag på en kär vän, en vän som jag saknar.

Jag saknar många vänner.

utgång!

nu jävlar är det fest! pch fan inge mer bråk!

i love my life.

lite glada nyheter dock

Innan mitt lilla "test" som jag gjorde nyss och skrev om i inlägget under så har dagen varit helt ypperlig!

Jag fick ett samtal från Helena på hotell Foresta ute på Lidingö som jag ska få jobba på imorn och fredag. Första dagen på 12 timmar och en tre rätters middag att servera! Första gången - hoppas inga tallrikar trillar i golvet!
Hon sa att hon egentligen skulle höra av sig i början av nästa vecka (YES!) men att de kollegor var sjuka och att de behövde personal ;)
Jag tackade och tog emot.

Sen fick jag även besked om att jag ska vara hårmodell nästa onsdag på Toni & Guy. Oh yes, den Toni & Guy salongen.
Carro var där i dag och modellade med sitt hår - fin fint!
Frisören ska klippa klassiska frisyrer så det blir väl något i stil med kort på sidorna, kort nacke och lite längd uppe på. Spännande. :)

stressad till tusen

Nu jävlar funderar jag seriöst om jag befinner mig i en skrivsal på torsberg och har examination - det känns då fan som det!
Har nyss gjort ett litet test som ingick i min ansökan till Kreditor här i Sthlm. Och FAN I HELVETE vad stressad jag var.

Först och främst var den på tre delar. En CV del, en allmänna-frågor del med en 10 minuters tidsbegränsning och en sista del på 15 minuter med logik och vette fan.

Och allt skulle ta ca. 30 min stod det. TJA FAN!

Jag säger så här; första delen när man skulle skriva varför man skulle passa bra i jobbet, vad som fick en att söka etc. så tog bara den delen 1 timme och 30 minuter!

Andra delen klarade jag på sekunden, lika så tredje delen.
Och det var volym frågor och shit på andra delen som jag fuckade totalt! Och vem fan vet hur mycket totalt svenskar handlar över internet för på ett år. 1 miljon? 1 miljar? 100 miljarder? 500 tusen? WHO THE HELL KNOWS?!

Anyways, nu är ansökan klar och hoppas att jag hör ifrån dem snart!

A lonely friday

Det enda viktiga jag gjort idag är food-shopping, tränat och lagat maten som tidigare inhandlades under en timme på Coop Forum. Fick med mig fyra tunga kassar hem men någon hundralapp fattigare.

Hade någon plan på att gå ut på nån krog med Sofie och hennes vänner, men känner inte riktigt för det. Så, det blir till att lägga sig och slagga framför tvn ist.
Tar nya tag imorn då jag nog följer med Carro ut ist. Det blir trevligt!


Och än har jag inte hört något om jobbet. :/
med andra ord skulle jag ha passat på att åka hem över helgen då fler är hemma och det blir partaj imorn. :s

Men jag måste lära mig att leva i stan också - måste lära mig att handskas med ensamheten som vara i två veckor framöver.
Hur som helst, händer inget nytt på jobb fronten tar jag nog och lyxar till mig med en resa till Uppsala på onsdag där det blir utgång med min käraste Linn och Sjunneskog. Det kan nog bli riktigt trevligt!

Bye bye love

Ikväll, natt rättare sagt, blir första ensamma natten i lägenheten. Sambon har åkt hem för en två veckors, minst, hemvistelse i Hälsinge skogarna. Och inge jobb har jag heller.
Men prov jobbade som sagt i tisdags och de skulle höra av sig i slutet av veckan med besked och än har de inte hört av sig. Imorn får man hoppas?

Annars gör jag väl inte så mycket. Sover länge om dagarna - tar vara på sov timmarna nu innan man börjar jobba - som JAG SKA! Jag blir galen annars. Blir rätt långtråkigt om man säger så...

Så imorn ska jag söka jobb, söka jobb och söka jobb. Plus ska jag ta bussen ut till Coop Forum för lite food shopping ;)

Har även börja läst Alkemisten av Paulo Coelho och den är rätt intressant.

Förhoppningsvis händer något spännande i helgen och hoppas jag på att Linn tar sig en sväng förbi här i dagarna nu under tiden jag blir ensam. I would like it very very much.


Dieselverkstaden

Igår eftermiddag fick vi fin besök av Johan och Frida som var i huvudstaden för en liten getaway. Och snälla som de är hade de med sig en födelsedagspresent åt mig! Nog något av de sötaste jag fått. En spargris nämligen. En mjuk vit gris med tiara och "ballerina kjol" (?). Står även Make A Wish på sidan. :)

Hur som helst fortskred kvällen med pizza som vi väntade i hundra år på. Förbannat nog fick vi vänta så länge att vi missade det Johan sett fram emot en hel vecka, och en av de största anledningarna till varför han åkte ner - konsert på Dieselverkstaden. Konserten höll på mellan 20.00-22.00 och med den turen vi haft tidigare under kvällen kom vi dit precis 22.00. Hade det inte varit för att vi först gick åt fel håll då vi hoppade av bussen hade vi kanske hunnit se den sista kvarten..
Som tur var hade de servering och där blev vi sittandes resten av kvällen. Efter två flaskor vin och trevligt umgänge begav vi oss hemåt..

Men, MEN, självklart, med den otur vi haft tidigare under kvällen, så missade vi så klart pendeln hem med ca. 30 sek. Vi hade i och för sig lite tur i oturen då det inte var näst kommande pendel vi missade för hade vi gjort det, hade vi fått vänta till 05.20 för att få ta sig hem.
Vi hann dock med lite Burger King och det var nog en av de första gångerna jag åt där. Men gott var de.

Dålig dag

Efter arbetsintervjun var över gick allt bara utför.

Skulle ta mig in till stan igen efter att jag varit hem på lite lunch. Hade bestämt mig för att hitta en viss affär på en viss gata - och det utan minsta hjälpa. För här ska vi minsann lära oss Stockholm. Om jag nu ska bo här ska väl kunna hitta också, eller?

Och tro på fan att jag inte hittade efter att ha gått runt i en timme! Och när jag väl kommer dit hittar jag inte det jag söker - en väska. Springer runt på andra affärer, hittar många bra men budgeten spricker. Köper inget och mer värker fötterna.
Kommer hem efter många mil, får efterlängtad man i magen och sen var det bara att köra igång med jobbsökandet.

Humöret var inte på topp då jag inte alls hade ork till att skriva ihop ansökninsbrev till alla förbannade jobb så jag sparade bara ner informationen på min sida på Arbetsförmedlingen och imorn om jag har ork och tid ska jag skriva ihop brev till alla olika "kategorier" som jobben jag sparat går i.
Sen blir det mass utskick!

Hoppas det går bra på tisdag, då jag ska prov jobba, och att jag får fortsätta. Fortfarande piss över att det bara är deltid.
Jag vill ju ha money, eller rättare sagt JAG BEHÖVER MONEY!

Just nu känns hela jobbsituationen bara jobbig och inte blir det bättre av att jag i bästa fall måste hitta ett till deltidsarbete som stämmer in med tiderna på det andra deltidsarbetet.


Varför kan det inte vara lätt att bli vuxen? Jag blir väl bara starkare som människa av lite motgångar, visst är det väl så?

Arbetsintervju

Kom hem för drygt en timme sen efter att ha strosat runt lite i Gamla Stan för mig själv efter att jag avklarat min första riktiga arbetsintervju.

Och hur gick det då?

Jo, det skulle jag gärna också vilja veta. Visst, det gick väl igenom, men sen hur bra allt var det vet jag inte riktigt. Det var fyra till som sökte samma tjänst som mig, så vi är fem som slåss om fem deltidstjänster. Ja, deltid, jag som trodde det var heltid. Dumt nog.
Men, kan hända att om man gör ett bra jobb ifrån sig (om jag nu har turen och får jobbet) kan tjänsten uppgraderas till heltidstjänst - JA TACK!

Vem kan leva på en deltidslön?
Visst, det är bara att skaffa sig ett till deltidsjobb. Ja, bara och bara. Tydligen så ska det väl vara så lätt i dagens samhälle. För visst har vi väl alla jobb? Eller? Skulle bra gärna vilja tro det.


Så då följer dagen med att fortsätta söka arbeten som en galning. Ska inte in förrän på tisdag nästa vecka och provjobba. Må hända att jag springer runt i Stockholm och söker jobb, visar upp mig.
Må hända att jag sitter hemma i lägenheten och skickar ut en massa insökningar på diverse jobb.
Må hända att jag skiter i allt och sover hela dagen för att samla krafter till morgondagen.

Vem vet.
Må hända att allt löser sig och jag står där med ett jobb i handen redan.
Drömma kan man ju.




Kontakter är vad man ska ha, bör ha, måste ha.

MIN dag

Ett STORT GRATTIS till mig själv på 19 årsdagen - det har jag gjort bra!

framme - SVETTIGT!

Tågresan har gått superbra förutom att väskan PAJA! Helvete sa jag.

Och i helvete vad varmt det blev att släpa väskan - handtaget har gått sönder.
Tampades med att butta den fram inne på centralen, och det gick väl om jag fick ta en paus var, varannan minut.
Hursomhelt, väl framme i Handen mötte Anette (Mias mor) upp oss med ett skärp i väskan och det hjälpte! Tack och lov.


p.s. Lägenheten är superfin.

packning, pa(ck)nik(ng)

Hualigen vad tung min väska kommer vara på Onsdag morgon. Den är verkligen fullproppad med kläder, och tyngre blir den med datan och lite shizz..
Men det ska bli så skönt att få flyga ut på lite äventyr, det tycker jag verkligen. Får se bara om de blir nå riktigt äventyr men det hoppas jag innerligt på!

Gårdagen spenderas hemma hos faster - riktigt trevilgt. Går nog inte att beskriva hur välbehövligt det var.
Med ett par glas vi satt vi uppe till klockan var ett på natten och bubblade, som faster då säger, om allting. Om jag ändå levat på hennes tid.

Fast nu stundar MIN tid ist. Spännande..

RSS 2.0